Chocolade

Noa Vlemmix en haar werkgever (en coach) Tom van de Veen. Foto: bontom

Shinen dankzij 'de baas': Noa Vlemmix krijgt alle ruimte bij Bontom

'Tom inspireert me en geeft me alle ruimte.' Met die woorden bedankt Noa Vlemmix haar werkgever als ze de Dutch Pastry Award in maart 2024 in de...

Gert, Jeffrey en Karin  van Soest. Foto: Fred Libochant Fotografie

Hillegom / Chocolaterie Pierre /  familie Van Soes / atelier en winkel

Chocolaterie Pierre: van piepklein naar leider in het ambacht

Chocolaterie Pierre is van één van de allerkleinste chocolaterieën uitgegroeid tot een van de grootste, ambachtelijke chocolaterieën in Nederland....

Barry Dunselman: 'Probleem van strooizoutoverschotten niet onderschatten.'

Klantenbinding: de Dunselmannetjes doen het met strooizout...

Bakkerij Dunselman introduceert een nieuwe smaak: Karamel Strooizout. Hiermee wil het bedrijf het landelijk strooizout-overschot het hoofd bieden.

Bonte Koe introduceert chocomaat: 'Kleine broertje van de automatiek'

Bonte Koe introduceert chocomaat: 'Kleine broertje van de automatiek'

Chocoladespecialist De Bonte Koe introduceert de chocomaat: een snackautomaat waarin een aantal producten van De Bonte Koe worden aangeboden. De...

Innovaties van Patisserie de Rouw: chocoladefiguren gevuld met rijst-crisp

Innovaties van Patisserie de Rouw: chocoladefiguren gevuld met...

In de aanloop naar Pasen introduceert Patisserie de Rouw in Vught een aantal nieuwe creaties. Het onderscheidende chocolaterie-paasassortiment is...

Het aftellen is begonnen: wie worden Beste Patissier en Beste Bonbon-maker?

Het aftellen is begonnen: wie worden Beste Patissier en Beste...

De namen van de deelnemende patissiers aan de Dutch Pastry Award zijn bekend. Het zijn Rostriana Permatasari, Noa Vlemmix, Veerle Pos, Laurens de...

Chocoladeproductie in de fabriek van Barry Callebaut.
Foto: Barry Callebaut

Belgische media: Barry Callebaut wil meer dan 300 banen in België...

Diverse Belgische media melden dat Barry Callebaut 2500 banen wereldwijd schrapt, waarvan ruim 300 bij de fabrieken in België.

Foto: Shutterstock

Paaseitjes dit jaar duurder vanwege hoge suiker- en cacaoprijzen

(Update) Paaseitjes en andere chocoladeproducten die nu in de schappen liggen, zijn duurder geworden. Economen van ABN Amro, RaboResearch en ING...

Voedsel van de toekomst in de ogen van studenten: van kalmerende chocola tot hartige ontbijtbroodjes

Voedsel van de toekomst in de ogen van studenten: van kalmerende...

Studenten laten op de HAS Food Experience talrijke innovatieve producten en ideeën zien. Opvallend: steeds meer functional foods die de dokter en...

Youri Dumont, directeur van de chocolade-divisie van Puratos:

Belcolade zet duurzaamheid stevig neer: 'Onlosmakelijk verbonden met...

Om de spot op duurzaamheid te zetten, zet Belcolade een QR-code op de verpakkingen voor haar afnemers. Die worden zo geïnformeerd over het...