
Allergenen op het etiket? Dit zijn de voorschriften
Het verstrekken van informatie over allergenen is onderdeel van de wettelijke etiketteringsvoorschriften. De vereisten voor het verstrekken van...
Het verstrekken van informatie over allergenen is onderdeel van de wettelijke etiketteringsvoorschriften. De vereisten voor het verstrekken van...
Er is een nieuw additief goedgekeurd voor gebruik in cacao- en chocoladeproducten. Het gaat om een nieuw soort lecithine uit haver.
De NVWA constateert dat bedrijven in retail, ambacht en horeca klanten niet voldoende informeren over aanwezige allergenen in voedsel. De...
Theo van Hoof is momenteel werkzaam als adviseur in de glutenvrije sector. Hij heeft al veertig jaar ervaring met glutenvrij bakken, vanwege de...
Extra maatregelen om blootstelling aan meelstof verder omlaag te brengen, blijven nodig. Dat blijkt mede uit het jongste advies van de...
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een Handboek Voedings- en gezondheidsclaims gepubliceerd. Claims kunnen voorkomen op...
De Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) let tijdens haar controles extra op de allergenen informatie bij producten die niet zijn...
Met behulp van het stofbeheersingsplan kan eenvoudig worden vastgesteld bij welke werkzaamheden er sprake is van zo’n piekblootstelling aan meelstof.
Elke medewerker in de bakkerij - industrieel of ambachtelijk - en de maalindustrie krijgt eens in de 4 jaar een vragenlijst over meelstofallergie.
Wilbert Rutten (49) werkte al 32 jaar als brood- en banketbakker toen hij bakkersastma kreeg. Deze vorm van astma kan ontstaan als iemand langdurig...