Chocolade

De Pistache künefereep van De Bontekoe. Foto: Facebook

Pistache künefereep gaat viraal: topdrukte bij Schiedamse chocolaterie

De Pistache künefereep van De Bonte Koe is een hit op Tiktok. Dit zorgt voor topdrukte bij de Schiedamse chocolaterie. Om de winkels te kunnen...

Cacaoboeren, zoals deze teler in Vietnam, ontvangen een gegarandeerde premiumprijs voor hun kwaliteitsvolle bonen, plus een bonus.
Foto: Puratos

Cacao-Trace van Puratos op koers: 23.000 boeren bereikt in 2023

Het Cacao-Trace® duurzaamheidsprogramma van Belcolade, onderdeel van Puratis Group, ligt op schema. In 2023 zijn meer dan 23.000 cacaoboeren en hun...

Voorlopig wordt er onbezorgd gewerkt met cacao bij Chocoladebezorgd in Hoogeveen. Foto's: Koos Groenewold

Chocoladebezorgd: geen stress door hogere cacaoprijs

Niet eerder was de prijs van cacao op de wereldmarkt zo hoog. Chocolade als het nieuwe goud: hoe ga je daar als ondernemer mee om? Eigenaar Jan-Jaap...

Jan-Jaap Plaizier: 'Geluk gehad dat mijn ouders mij hielpen.' Foto's: Koos Groenewold

Niet de bakkerij van pa, maar je eigen weg gaan: Jan-Jaap Plaizier...

Stel, je vader is bakker en wil graag dat jij de bakkerij overneemt. Je besluit toch je eigen weg te gaan en zelf een onderneming op te zetten. Hoe...

Noa Vlemmix en haar werkgever (en coach) Tom van de Veen. Foto: bontom

Shinen dankzij 'de baas': Noa Vlemmix krijgt alle ruimte bij Bontom

'Tom inspireert me en geeft me alle ruimte.' Met die woorden bedankt Noa Vlemmix haar werkgever als ze de Dutch Pastry Award in maart 2024 in de...

Gert, Jeffrey en Karin  van Soest. Foto: Fred Libochant Fotografie

Hillegom / Chocolaterie Pierre /  familie Van Soes / atelier en winkel

Chocolaterie Pierre: van piepklein naar leider in het ambacht

Chocolaterie Pierre is van één van de allerkleinste chocolaterieën uitgegroeid tot een van de grootste, ambachtelijke chocolaterieën in Nederland....

Barry Dunselman: 'Probleem van strooizoutoverschotten niet onderschatten.'

Klantenbinding: de Dunselmannetjes doen het met strooizout...

Bakkerij Dunselman introduceert een nieuwe smaak: Karamel Strooizout. Hiermee wil het bedrijf het landelijk strooizout-overschot het hoofd bieden.

Bonte Koe introduceert chocomaat: 'Kleine broertje van de automatiek'

Bonte Koe introduceert chocomaat: 'Kleine broertje van de automatiek'

Chocoladespecialist De Bonte Koe introduceert de chocomaat: een snackautomaat waarin een aantal producten van De Bonte Koe worden aangeboden. De...

Innovaties van Patisserie de Rouw: chocoladefiguren gevuld met rijst-crisp

Innovaties van Patisserie de Rouw: chocoladefiguren gevuld met...

In de aanloop naar Pasen introduceert Patisserie de Rouw in Vught een aantal nieuwe creaties. Het onderscheidende chocolaterie-paasassortiment is...

Het aftellen is begonnen: wie worden Beste Patissier en Beste Bonbon-maker?

Het aftellen is begonnen: wie worden Beste Patissier en Beste...

De namen van de deelnemende patissiers aan de Dutch Pastry Award zijn bekend. Het zijn Rostriana Permatasari, Noa Vlemmix, Veerle Pos, Laurens de...