
Vandemoortele maakt producten gezonder, maar niet eindeloos: ‘Een...
Het opnieuw samenstellen van producten, zogeheten productherformulering, is volgens de overheid een belangrijke stap naar een gezondere samenleving....
Het opnieuw samenstellen van producten, zogeheten productherformulering, is volgens de overheid een belangrijke stap naar een gezondere samenleving....
Bakkerij ’t Kraayennest duikt dieper in de granen, met cleanlabel Romeinenbrood. Daarmee timmert de Nijmeegse Top Bakker verder aan de weg van...
Het Nederlands BoulangerieTeam heeft het erepodium op de Sigep in Italië dit jaar niet betreden. ‘Maar de jongens zijn wel een ervaring rijker om het...
De wedstrijdvoorbereidingen van het Nederlands BoulangerieTeam aan de International Bakery Cup 2023 zijn in volle gang. Het showstuk staat: de...
Als gezond en duurzaam eten wordt gekoppeld aan spelen en beleven, pakken kinderen goed voedsel makkelijker op. Dat blijkt uit onderzoek van het...
Tweederde van de Nederlanders geeft aan brood op kleur uit te kiezen. En 29% van hen is het eens met de stelling ‘hoe donkerder het brood, hoe...
Supermarkten mogen er dan alles aan doen om de prijzen van het basisproduct brood zo laag mogelijk te houden, ook zij kunnen niet voorkomen dat de...
Voor de tweede keer op rij heeft Jesse Eekhout van Firma van Buiten goud gewonnen in de wedstrijd om het broodje Lekker Anders. Jesse creëerde...
Niet de derde dinsdag in september, maar de derde week van januari. Maandag 16 januari gaat de Week van het Brood van start. Volkoren staat in de...
Duurzaamheid, vegan, vleesvervangers, kleinere porties, minder suiker, minder vet, slim produceren, halffabrikaten inkopen om personeelstekort op te...