
ChocMans, een kleinschalige chocolaterie op Terschelling, heeft de eerste circulaire chocolade van Nederland ontwikkeld door 10 procent broodpasta...
ChocMans, een kleinschalige chocolaterie op Terschelling, heeft de eerste circulaire chocolade van Nederland ontwikkeld door 10 procent broodpasta...
Duurzaamheidsinitiatief Bakkersgrondstof schaalde begin 2022 op naar de verwerking van 30 ton oud brood. Begin 2023 werkt het bedrijf toe naar...
Biologische bakkerij Driekant uit Zutphen heeft €1900 gedoneerd aan The Hunger project, een internationale organisatie die zich inzet tegen honger.
Hoewel Bakkerij Gorthuis haar uiterste deed om zoveel mogelijk stemmen van klanten binnen te halen, ging de publieksprijs van de Sterkste Schakel...
Dure boodschappen en stijgende energieprijzen leiden ertoe dat meer mensen een beroep doen op de voedselbank. 'De zomerdip blijft dit jaar uit', zegt...
Bakker Goedhart zet twee Scania plug-in hybride trucks in voor duurzaam vervoer in de regio Den Haag, Rotterdam en Amsterdam. 'Die moeten ons helpen...
Bakker Van Maanen heeft in Katwijk een Tweedekanswinkel geopend. Hier wordt brood en gebak van gisteren verkocht met hoge kortingen. ‘We openen onze...
Een groep van vier organisaties die duurzame boeren vertegenwoordigen, heeft een plan geschreven hoe de landbouwcrisis op te lossen. Aan het plan...
Kun je versuikerde broodpasta in snoep verwerken? Om hier achter te komen, gingen studenten Food Innovation op bezoek bij Concorp. Ze zijn in twee...
Een kleine biovergister die restproducten uit de bakkerij ter plekke omzet en afval tot een verdienmodel maakt. Het moet mkb-bakkerijen afhelpen van...