Alles over Columns en Blogs

Frank van Eerd: 'Is verduurzaming broodnodig?'
Frank van Eerd van De Bisschopsmolen/GrainLabs in Maastricht uit zijn zorgen over de klimaatverandering en de gevolgen van de verkiezingsuitslag op...

Column van Joep: 'Kerstbestellijst? We leven niet meer in de jaren...
De kerstdagen staan voor de deur en ik voel de opwinding daarover als ik met jullie praat. Laat me je vertellen: er is een manier om deze feestelijke...

Editorial: gezamenlijk optrekken lukt kennelijk niet meer
Bakkerij-ondernemers werken zich drie slagen in de rondte werken. Ze zien zich in het nauw gedreven door vakbonden. Die sporen bakkerij-medewerkers...

Column: 'Samenwerking bakkerijsector is essentieel'
Recentelijk heeft de NBOV een loonafspraak gemaakt met de vakbonden FNV en CNV. Aangezien de NVB al medio 2023 een afspraak had met dezelfde...

Column van Hanno: 'Wanneer laat jij een kijkonderzoek doen?'
Dit begint als een vies praatje. Zit je net te eten, dan zou ik even wat anders gaan doen. Sinds gisteren mag ik geen vezelrijke voeding meer eten....

Blog van Ivo: 'Live contact betekent moeite doen'
Alles kan online. Je kunt er de wereld vinden, je kunt er de wereld van vinden en de wereld kan jou mogelijk ook vinden. Tijdens corona is online...

Column: 'Laten we het beestje bij de naam noemen: verspilling'
Er is iets dat me al een tijdje dwarszit: verspilling. En dan bedoel ik niet de verspilling van tijd, geld of energie, maar de verspilling van ons...

Editorial: Blijft deze kraamkamer met blozende baby's bestaan?
De wereld is in beweging, veranderingen zijn op komst. Dat is van alle tijden, maar ditmaal lijken de problemen als kruiend ijs wel heel sterk samen...

Column: 'Sinterklaasvoorstellen overheid leveren gevaar op voor...
Hoe reëel is het dat de overheid voor het bekostigen van haar plannen steeds opnieuw naar ondernemend Nederland kijkt? Wim Kannegieter maakt zich er...

Het blog van Brakenhoff (slot) 'Dit was het dan'
Lex en Denise Brakenhoff runnen een prachtige brood- en banketbakkerij in Assendelft. In een exclusieve serie weblogs op Bakkerswereld.nl vertelt...