Blogs over Brood

Bakker-ondernemer Frank van Eerd.
Foto: De Bisschopsmolen

Frank van Eerd: 'Is verduurzaming broodnodig?'

Frank van Eerd van De Bisschopsmolen/GrainLabs in Maastricht uit zijn zorgen over de klimaatverandering en de gevolgen van de verkiezingsuitslag op...

Column: 'Laten we het beestje bij de naam noemen: verspilling'

Column: 'Laten we het beestje bij de naam noemen: verspilling'

Er is iets dat me al een tijdje dwarszit: verspilling. En dan bedoel ik niet de verspilling van tijd, geld of energie, maar de verspilling van ons...

Vicky Littlejohn

Column Vicky Littlejohn: Winkeldame wordt bakker, waarom niet?!

Afgelopen voorjaar was ik met de Bakery Society in Berlijn. Overal prachtige bakkerijen op de Terug-naar-de-Basis-tour. Met vaak ook veel vegan, met...

Ivo van Dijkhuizen

Column Ivo van Dijkhuizen: Eenduidige vezelmeter: niet sexy, wel...

Een centrale regie op de vezelmeter is wenselijk. Wellicht een idee voor het ambacht om deze handschoen op te pakken, nu de supers de vlucht reeds...

Hanno Spanninga, eigenaar van FoodResult: 'De beste adviseur van de bakker is zijn collega.'
Foto's: Ton Kastermans

Column Hanno Spanninga: 'Spannend'

Schoenmaker Harm Christoffers zit in het Groningse Obergum op zijn stoel. Hij klemt een riem om zijn knie en onder zijn voet. Onder de riem, op zijn...

Blog Mark Wils: 'De stoom komt bijna uit m'n oren' 

Blog Mark Wils: 'De stoom komt bijna uit m'n oren'

Dit is mijn laatste blog voor de zomer begint. En dat komt goed uit, want beste lezers, de stoom komt min of meer uit mijn oren.

Blog Mark Wils: 'Nu al trots op onze Damon'

Blog Mark Wils: 'Nu al trots op onze Damon'

Over pakweg een week of zes is de 'Grote Uittocht'. Dan gaan veel mensen op vakantie. Behalve onze Boulanger-student Damon van den Berg en…...

Anne Mieke Ravenshorst

Van de redactie: Geef ons heden…

De donkere dagen voor kerst. Het zijn de drukste tijden en de gezelligste, weet ik van huis uit. Doorwerken tot de nachtelijke uurtjes, soms met je...

Greetje Dekker-Gutter, mede-eigenaar Bakkerij Kees Gutter, Monnickendam

Column Greetje Gutter: 'Gewoon is gezond genoeg'

Wat is gezond? Daar kun je heel lang over discussiëren. Dat een fles wijn met een zak chips per dag geen goed idee is, kan iedereen wel bedenken....

Revka Bijl - Korendol

Gelegenheidscolumn: Korendol

Schrijfster en woordkunstenaar Revka Bijl bracht tijdens de bijeenkomst 'Blik op Volkoren, dinsdag 22 november in Ede, haar gelegenheidscolumn...