Achtergrond over Chocolade

Broodway België jaagt creativiteit aan met concepten voor bakkers
Op Broodway, 24 tot en 27 september in Kortrijk België, valt op dat exposanten op de beursvloer nieuwe concepten voor bakkers presenteren. Ze willen...

Chocoladeliefhebbers, in welke stad en regio zijn hun aantallen het...
Van smakelijke chocoladeletters tot heerlijke bonbons en vrolijke paaseitjes, consumenten hebben het hele jaar door lust aan chocolade. Welke regio...

Chocoladeletters en pepernoten dit jaar 'peperduur', kleinere porties...
Chocoladeproducent Droste kondigt voor chocoladeletters een prijsstijging aan van 10-15%. Ook voor peper- en kruidnoten verwachten producenten een...

De Bonte Koe ontwikkelt vegan chocolade: 'Smeuïgheid en smaak zijn...
De Bonte Koe Chocolade uit Schiedam heeft sinds twee jaar ook vegan chocolade in het assortiment. Dat biedt volgens eigenaresse Amy Klein volop...

Bontekoe experimenteert met functionele repen: chocolade met...
De Bonte Koe Chocolade brengt als eerste Nederlandse chocolatier chocoladerepen op de markt waarin paddenstoelen zijn verwerkt. 'We hebben...

Dunselman gaat viral met unieke 1-aprilgrap over kunstmatig...
Bakkerij Dunselman weet de aandacht op zich te vestigen met kunstmatige intelligentie. 'Wij streven naar vernieuwing en innovatie', zegt Barry...

Tony's Chocolonely haalt De Vegetarische Slager weer in als...
Tony's Chocolonely is door consumenten gekozen tot duurzaamste merk van Nederland. Daarmee stoot de chocoladeproducent De Vegetarische Slager van de...

Eerste circulaire chocolade is een feit: versuikerde broodpasta in de...
ChocMans, een kleinschalige chocolaterie op Terschelling, heeft de eerste circulaire chocolade van Nederland ontwikkeld door 10 procent broodpasta...

Zware metalen maken gezonde extra pure chocolade toch problematisch
De consumentenorganisatie Consumer Reports publiceerde half december 2022 dat er in extra pure chocolade in de Verenigde Staten gevaarlijk hoge...

Minder suiker, meer cacao en kort label: Barry Callebaut terug naar...
'We hebben het chocoladeproces opnieuw ontworpen: van teelt tot roosteren. Zo kunnen we in deze tweede generatie chocolade minder suiker toevoegen en...