Achtergrond over Banket

Bartels brengt verleden naar heden: 'Klanten moeten huppelend de...
Bianca Bartels, auteur van het boek Brood op de plank, zit als derde generatie bakkersdochter dichter op het deeg dan ze zelf bevroedde. Speciaal...

Woordmerkenrecht: hoe zit het met die gevulde, kromme tompouce?
Wie is nu de oorspronkelijke bedenker van de gevulde croissant die hypet onder de naam crompouce? En hoe zit het eigenlijk met de rechten als je een...

Écht duurzame chocoladeletters? Sinterklaas zeilt ze binnen
Chocolatemakers maakt namens Sinterklaas duurzame chocoladeletters van eerlijke cacao, die naar Nederland worden gezeild. Tenminste, een deel ervan....

De beuling: bak eens een amandelstaaf in de vorm van een hoefijzer
Worden er nog beulingen gebakken? Er zullen weinig mensen zijn die het woord ooit gehoord hebben, laat staan een beuling hebben gegeten. Speciaal...

Voedselderving, hoe pakt Meesterbakker Remmerswaal Roodenrijs dat aan?
Iedere bakker heeft te maken met derving. Hoe voorkom je dit zoveel mogelijk én op welke manier ga je voedselverspilling tegen? Meesterbakker...

Kleurrijke lekkernij voor de feestdagen: de stoofpeerbrioche
De combinatie van deze malse, zoete brioche met spijs erin en de kruidige, gestoofde peren maken dit product tot een wintersucces. Ook tijdens de...

Broekmans Patisserie viert eeuwfeest: 'Kansen signaleren én grijpen...
Geert en Lisette Broekmans zijn trots op waar hun bedrijf vandaag staat. Het volgen van ontwikkelingen, signaleren van kansen én intensief netwerken...

Vakbeurs IBA focust op 4 hoofdthema's, ruim aandacht voor het ambacht
De IBA in München heeft dit jaar vier hoofdthema's. Iedere standhouder heeft de opdracht bij één van die thema's aan te haken, zodat voor de...

Alternatief voor kaliumsorbaat (E202)? 'Dit houdt schimmel langer uit...
Cupcakes, brood, tortilla's en andere bakproducten gaan snel schimmelen als je ze niet behandelt met bijvoorbeeld kaliumsorbaat (E202). Een...

Broodway België jaagt creativiteit aan met concepten voor bakkers
Op Broodway, 24 tot en 27 september in Kortrijk België, valt op dat exposanten op de beursvloer nieuwe concepten voor bakkers presenteren. Ze willen...