Alles over Chocoladerecepten

Eigenaar van 'de Rituals van de chocolade' maakt reep met wel heel...
Verwenchocolade waarmee je elk moment van je dag een oppepper kunt geven, zoals Rituals dat ongeveer ook doet. Zo omschrijft patissier Remy Rombouts...

Romig Braziliaans gebakje een echt feestnummer
Het lijkt op een bonbon en heeft wat weg van een truffel. De brigadeiro is een zoete en romige lekkernij uit Brazilië met chocolade en een topping....

Arthur Tuytel: ga slim om met bestaande mallen
Hoe maak je slim gebruik van bestaande mallen? Chocolatier Arthur Tuytel geeft twee voorbeelden.

Arthur Tuytel: zo maak je chocoladedecoraties
Een chocoladedecoratie geeft een gebakje al snel een onderscheidende exclusieve uitstraling. Hoe maak je een mooie chocoladedecoratie?

Bonbonnerie Borrel pakt uit met chocoblocks
Leuk om te geven als cadeau of als lekkernij tussendoor: chocoblocks. Peter van der Molen van Bonbonnerie Borrel in Zwolle verkoopt deze luxe...

Meringue chocoladebroodje
Het Meringue chocoladebroodje is een feest om te zien en om te eten. Niek van Waarde (Sonneveld) en Mike Onasse (Market Food Group), beiden lid van...

Recept: It takes two to mango
Op de eindejaarsbijeenkomst van Vipam op 4 oktober verzorgde Hidde de Brabander een inspirerende demonstratie. Hij liet diverse prachtige...

Chocolade ganache taart
Mike Onasse van het BoulangerieTeam maakte in 2015 dit chocoladetaartje met sinaasappel en ganache voor de Sigep in Rimini.

Recept voor drie Oriental-chocoladetaartjes
Belcolade wil bakkers inspireren om creatief met hun vak bezig te zijn. Daarom bakte Michel Eyckerman vorig jaar speciaal voor Bakkerswereld een...

Variëren met veelzijdige browniecarré
Christian van Kempen van Christian Chocolaterie Patisserie in Oss, onlangs uitgeroepen tot Leerbedrijf van het Jaar, deelt een favoriet basisrecept...