ArtikelDe bakkerijHebben stoffen op het werk invloed op je longklachten? Het vierjaarlijkse allergieonderzoek voor meelstof is belangrijk om beginnende allergie voor meelstof op te sporen. Met de Werk- en longencheck...
ArtikelDe bakkerijSER komt met advies voor grenswaarde meelstof Extra maatregelen om blootstelling aan meelstof verder omlaag te brengen, blijven nodig. Dat blijkt mede uit het jongste advies van de...
ArtikelDe bakkerijAutomatisering neemt toe: dit zijn de gevolgen voor het vak Met de doorlopende technologische ontwikkelingen is verdere automatisering mogelijk. Wat doet het met het vak van de bakker? Danny Ilcken, directeur...
ArtikelDe bakkerijVeiligheidsrisico’s nemen toe als werknemers instructies niet snappen In Nederland zijn ongeveer 740.000 laaggeletterde werknemers. Daarnaast is er een groep werknemers van buitenlandse afkomst die de Nederlandse taal...
ArtikelDe bakkerijBeroepsziekten voorkomen met inzet sensoren Blootstelling aan meelstof is een serieus risico voor de gezondheid van bakkers. Metingen geven inzicht in de momenten waarop de blootstelling te...
ArtikelDe bakkerijLeren van ongevallen: 1 oktober informatiedag Van ongevallen die gebeuren in de bakkerij kunnen we leren. Dat kan ook van ongevallen van buiten de branche. Op de informatiedag bakkerij- en...