Uitgelicht

Roland Smet in de mergelgrotten, waar hij de rijst voor zijn vlaaien laat rijpen. Foto's: Jerom Rozendaal

Rijping in mergelgrot geeft Belgisch-Limburgse vlaai wel heel eigen...

Patisserie Smets, net over de grens bij Maastricht in Belgisch Limburg, staat in de verre omgeving bekend om zijn Limburgse rijstevlaai. Door de...

Foto: Bakery Institute

Op de kalender: Bake for Life-rally, Week van Ons Eten, Bakeplus...

In dit overzicht vind je diverse activiteiten die in de agenda van 2024 kunnen. Het overzicht wordt geregeld bijgewerkt. Nieuw toegevoegd: Bake for...

Donker Dadel-Noten Brood

Voeg noten toe aan lekkernijen: consumptie gaat ouderdomsziekten tegen

Notenconsumptie verbetert de insulinegevoeligheid van de hersenen, zo blijkt uit onderzoek. Daardoor kunnen noten belangrijk zijn voor de preventie...

Soepel deeg kneden en vlies trekken.

Hans Som: 'Waken voor kleverigheid bij brood met minder koolhydraten'

Steeds meer consumenten letten op hun gezondheid, vooral in de eerste maanden van een nieuw jaar. Bakkers spelen daar op in met een brood met minder...

De Paaspouce. Foto: Zeelandia

Van Paaspouce tot Avocadoslof: dit zijn dé trendy paasrecepten

Paaspouce, Yuzu-gebakjes, fris smakende Oranjebrilletjes en hartige snacks. Dit zijn allemaal trendy lekkernijen waarmee bakkers zich dit jaar...

Dawn Foods neemt Royal Steensma over

Dawn Foods neemt Royal Steensma over

Dawn Foods heeft Royal Steensma overgenomen. De overname omvat vier productiefabrieken in Nederland, een productiefaciliteit in Thailand en een...

Jorn Nieuwenhuis en zijn docent Wynand Starreveld bij Jorns showstuk voor Skills the Finals 2023. Foto:  mboRijnland

Meester Boulanger Hiljo Hillebrand: 'Bakkerijbranche moet naar podium...

De Brabanthallen in Den Bosch staan op 21 en 22 maart in het teken van Skills The Finals. Ruim zeshonderd jongeren uit het (v)mbo gaan de strijd met...

Behalve de bakkerij is ook de lesmethode van het Summa College state-of-the-art. Docent Mark Wils (l) geeft uitleg. Foto's: Bert Jansen

State-of-the-art-bakkerij Summa volledig gasloos en energiezuinig van...

De nieuwe bakkerij van het Summa College in Eindhoven is volledig gasloos. Alle machines zijn bovendien energiezuinig. 'De energietransitie vergt ook...

NBOV-voorzitter Daniëlle Uljee. Foto: Herbert Wiggerman

Nieuwe NBOV-voorzitter Uljee: 'Ambacht moet duidelijker geluid laten...

De NBOV heeft een nieuwe voorzitter: Daniëlle Uljee, eigenaresse van Meesterbakker Uljee. Ze pleit voor meer waardering voor het ambacht en...

Iets minder consumenten houden de omzet van de ambachtelijke bakkerszaken op peil als gevolg van (flink) hogere verkoopprijzen.
(Archieffoto Bakkerswereld ter illustratie , gemaakt bij Van Otten in Enter)

BakkerijMonitor 2023: bakkers zetten meer om met minder producten

De jaarcijfers van BakkerijMonitor over het jaar 2023 zijn binnen. Ze geven een hogere omzet in de ambachtelijke sector aan, maar ook een afname van...