Uitgelicht

Hans Som toont het eindresultaat. Hij ziet kansen voor variaties op het traditionele stokbrood. Foto's: Jan Willem Schouten

Freestylen in de zomer: 'Onderscheid je met barbecuebrood'

Het barbecue-seizoen is begonnen. De markt van bbq-stokbrood is voor de ambachtelijke bakker teruggelopen, maar dat betekent tegelijkertijd dat er...

Op de kalender: Workshop peulvruchten, Free From Amsterdam, Nationaal Schoolontbijt

Op de kalender: Workshop peulvruchten, Free From Amsterdam, Nationaal...

In dit overzicht vind je diverse activiteiten die in de agenda van 2024 kunnen. Het overzicht wordt geregeld bijgewerkt. Laatst toegevoegd: Workshop...

Léon van der Zee van Burnex Group met bakker Arjan van der Eijk en Michel Schröder van Weber.

'Kwaliteit en rendement uit duurzaamheidsinvestering met Weber...

Arjan van der Eijk, De Echte Bakker uit Haastrecht, blikt tevreden terug op zijn investering in nieuwe HEIN-ovens en Weber vacuümkoeltechniek via...

Kleinbroodpoeders van Sonneveld: 'Voor elke bakker een passende oplossing'

Kleinbroodpoeders van Sonneveld: 'Voor elke bakker een passende...

Kleinbrood is een belangrijk onderdeel van het assortiment van elke bakker. Het zijn de broodjes die klanten graag meenemen voor een lekker ontbijt,...

Fabiënne Wegman volgt een opleiding tot leidinggevende in de banketbakkerij. 'Ik wilde altijd al patissier worden.' Foto's: DPA

Jong en gedreven - Fabiënne Wegman: 'Bakkers kunnen veel van elkaar...

Fabiënne Wegman, 20 jaar, begeeft zich in het laatste jaar van haar bakkersopleiding tot leidinggevende in de bakkerij. Van jongs af aan wist...

Voorlopig wordt er onbezorgd gewerkt met cacao bij Chocoladebezorgd in Hoogeveen. Foto's: Koos Groenewold

Chocoladebezorgd: geen stress door hogere cacaoprijs

Niet eerder was de prijs van cacao op de wereldmarkt zo hoog. Chocolade als het nieuwe goud: hoe ga je daar als ondernemer mee om? Eigenaar Jan-Jaap...

Broer en zus Morgane en Adam Belibel kozen de naam van de Griekse filosoof Epicurieus voor hun bakkerij. Foto's: Dennis Wisse

Epicurieus: 'Bakkers kunnen vegan niet negeren'

Ons land telt maar weinig banketbakkerijen die zich volledig toeleggen op vegan producten. Broer en zus Morgane en Adam Belibel waagden zes jaar...

Vicky Littlejohn

Column Vicky: 'Verkeerde seizoen-timing!'

'Vicky! Zullen we meedoen met deze vakwedstrijd?' Mijn collega's komen naar me toe met de oproep. We hebben inmiddels een klein beetje ervaring met...

De belangstelling voor de Shop-Udo is gewekt. Productmanager Gero Friedrich (l) geeft uitleg. Foto's AMR

Vacuüm-winkeloven uit Zwitserland heeft de belangstelling

De vacuüm-winkeloven van het Zwitserse bedrijf Cetravac/BakeXperts mag rekenen op de nodige belangstelling. Dat is niet voor niets: een van de...

Remco Beekman is zowel zakelijk als sociaal betrokken: 'Iedereen verdient een tweede kans.'

Wat op een avond in 2014 begon met 40 worstenbroodjes: Keilekker is...

Niet alleen theaters, franchisers, hotels en Picnic willen zijn worstenbroodjes. Ook bakkers uit Brabant melden zich bij Remco Beekman, eigenaar van...