Uitgelicht

Op de kalender: HAS speelt in op eiwittransitie met nieuwe workshop

Op de kalender: HAS speelt in op eiwittransitie met nieuwe workshop

In dit overzicht vind je diverse activiteiten die in de agenda van 2023 en 2024 kunnen. Het overzicht wordt geregeld bijgewerkt. Nieuw toegevoegd:...

Ambulance verpleegkundige Arno Visser heeft een bakkerij overgenomen. Foto: Roel Dijkstra Fotografie

Ambulanceverpleegkundige Arno Visser neemt bakkerij over: 'Ontbreken...

Toen Arno Visser uit Dordrecht hoorde dat de lokale bakkerij zijn deuren zou sluiten, kon hij dat niet aanzien. Een bijzondere carrièreswitch was het...

Een veilige en hygiënische verwerking van afval uit de bakkersindustrie

Een veilige en hygiënische verwerking van afval uit de...

In de bakkersindustrie hebben bedrijven uiteenlopende wensen en behoeften voor hun afval. Denk hierbij aan etensresten, restafval, glas of papier &...

Brood van Gisteren bij Meesterbakker Remmerswaal-Roodenrijs: 'Zo kun je nog iets verdienen aan brood van een dag oud'

Brood van Gisteren bij Meesterbakker Remmerswaal-Roodenrijs: 'Zo kun...

Meesterbakker Remmerswaal-Roodenrijs biedt sinds deze week 'Brood van Gisteren' aan. Hiermee gaat de bakkerij nog een stapje verder om...

Zeelandia's Bake to the Future serveert ingredïenten voor fris ondernemerschap

Zeelandia's Bake to the Future serveert ingredïenten voor fris...

Het is waar. Enthousiaste ondernemers trekken enthousiaste medewerkers aan. En enthousiaste klanten. Die enthousiaste medewerkers en klanten zijn de...

Speel in op een veranderende markt met deze vegantop

Speel in op een veranderende markt met deze vegantop

Verras je klanten met een ruimer gebaksassortiment, inclusief plantaardige producten. Met dit hazelnoot schuimgebakje hoef je geen consensus te doen...

Worstenbroodjes gefotografeerd in Boerenbont. Foto's: Erik en Petra Hesmerg

Winnend worstenbroodje van Jeroen en Lars van Dongen in keramische...

Speciaal voor de jubileumuitgave Kunst en Koken van Keramiekmuseum Princessehof stelden de gebroeders Lars en Jeroen van Dongen hun winnende...

Wim Kannegieter, directeur Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij

Column Wim Kannegieter: Tweede Kamer-verkiezingen en de hemel op aarde

Medio juli was het dan zover. Het verstandshuwelijk van de vier regeringspartijen werd beëindigd en een kabinetscrisis was een feit. Voor 22 november...

Klantvriendelijkheid en binding met de buurt zijn twee belangrijke ingrediënten voor Van Soest Chocolaterie. Foto's: Herbert Wiggerman

Franny en Rachel gaan voor duurzame relaties in plaats van...

Vakvrouwen aan het roer. Bij Van Soest Chocolatier heeft dat ertoe geleid dat deze week het 15-jarig bestaan van de 'Chocoladehemel van Amsterdam'...

Beeld: Jan Willem Schouten

Meester Patissier Hidde de Brabander inspireert met 3D-foodprinter...

Zijn boeken en televisiewerk maakten van Hidde de Brabander een bekende Nederlander, maar hij blijft vooral banketbakker. De nieuwbakken Meester...