Chocolade

Ambachtelijke chocolade. Foto: Callebaut

Met deze trends voor cacao en zoetwaren pak je de klant in

Ofi onderscheidt vier trends voor cacao en zoetwaren. Deze bieden voor bakkers kansen om hun klanten extra te verlijden. Denk bijvoorbeeld aan...

Foto: Kentaur op Free From Food Expo

Free From Food: 9 spelers die bakkerijsector kunnen opschudden

Glutenvrij, suikervrij en veganistisch. Het zijn consumententrends waar bakkers op hun eigen manier een draai aan kunnen geven. Uiteraard kwamen deze...

Vrachtschip Tres Hombres brengt puur op windkracht biologische Fairtrade cacaobonen naar de chocoladefabriek van de Chocolatemakers. Foto: ANP/ Hollandse Hoogte/Sander Koning

Écht duurzame chocoladeletters? Sinterklaas zeilt ze binnen

Chocolatemakers maakt namens Sinterklaas duurzame chocoladeletters van eerlijke cacao, die naar Nederland worden gezeild. Tenminste, een deel ervan....

Vandemoortele: 'Ideaal is dat de bakker de cake per portie kan ontdooien.' Foto’s: Yves De Groote

Broodway België jaagt creativiteit aan met concepten voor bakkers

Op Broodway, 24 tot en 27 september in Kortrijk België, valt op dat exposanten op de beursvloer nieuwe concepten voor bakkers presenteren. Ze willen...

De productieruimte van De Bonte Koe.

De Bonte Koe ontwikkelt vegan chocolade: 'Smeuïgheid en smaak zijn...

De Bonte Koe Chocolade uit Schiedam heeft sinds twee jaar ook vegan chocolade in het assortiment. Dat biedt volgens eigenaresse Amy Klein volop...

Kunstenaar Bob Mollema en chocolatier Connor Klein. Foto: De Bonte Koe

Bontekoe experimenteert met functionele repen: chocolade met...

De Bonte Koe Chocolade brengt als eerste Nederlandse chocolatier chocoladerepen op de markt waarin paddenstoelen zijn verwerkt. 'We hebben...

Prototype van de verpakking.

Eerste circulaire chocolade is een feit: versuikerde broodpasta in de...

ChocMans, een kleinschalige chocolaterie op Terschelling, heeft de eerste circulaire chocolade van Nederland ontwikkeld door 10 procent broodpasta...

Foto: ANP

Valentijn in aantocht: deze bakkersproducten scoren hoog op de...

Er zijn vijf soorten eten die hoog scoren op de liefdesladder. Op plek 2 en 3 staan producten waarmee (banket)bakkers en chocolatiers goed voor de...

Belcolade 4Elements

Belcolade begint nieuw hoofdstuk in Belgische chocolade

Belcolade zet de herlancering in van Belgische chocolade. Het bedrijf zet hiermee een in op een nieuw hoofdstuk in de wereld van chocolade.

Barry Callebaut heeft het chocoladeproces herontworpen. Beeld: BC

Barry Callebaut halveert suikergehalte in 'tweede generatie' chocolade

Barry Callebaut zegt een tweede generatie chocolade te hebben gemaakt door het proces van cultiveren, fermenteren en roosteren te herontwerpen....