Brood

Bezoekers van de InterSicop lieten zich breed informeren over ingrediënten- en productontwikkeling, noviteiten in technologie en consumententrends. Foto's: InterSicop

Puratos voorspelt nieuwe golf aan plantaardige en technologische...

De brood- en banketbakkerij en chocolade-producenten gaan een revolutionaire ommekeer tegemoet. Dat is de boodschap uit het Taste Tomorrow-rapport...

Roland Smet in de mergelgrotten, waar hij de rijst voor zijn vlaaien laat rijpen. Foto's: Jerom Rozendaal

Rijping in mergelgrot geeft Belgisch-Limburgse vlaai wel heel eigen...

Patisserie Smets, net over de grens bij Maastricht in Belgisch Limburg, staat in de verre omgeving bekend om zijn Limburgse rijstevlaai. Door de...

De belangstelling voor de masterclass was groot, Roger van Damme (r) geeft hier uitleg. Foto's: Dossche Mills

Nederlandse bakkers aan de haal met ideeën van Belgische vakgenoten

Drie toonaangevende Belgische namen lieten eind januari in Wageningen hun vakkundigheid zien aan een bomvolle zaal met branchegenoten in Nederland....

Hoe denken mbo-studenten over plantaardig voedsel? Onderzoeksproject gestart

Hoe denken mbo-studenten over plantaardig voedsel? Onderzoeksproject...

Het onderzoeksproject 'Mbo-student in Actie voor Plantaardig voedsel ' is eind januari 2024 afgetrapt. Centraal staat de vraag hoe mbo-studenten over...

Nieuw Nederlands allergenenbeleid: dit verandert er

Nieuw Nederlands allergenenbeleid: dit verandert er

Per 1 januari 2024 is een nieuw Nederlands allergenenbeleid van toepassing. Dit beleid is vastgesteld door het Ministerie van Volksgezondheid,...

René van der Veer, rechts op de foto, is één van de sprekers op de Biobeurs. Foto: Herbert Wiggerman

Biologische omzet stijgt, maar doel voor 2030 is nog verre stip op...

De omzet van biologische producten is met 42% gestegen ten opzichte van 2021. Dat klinkt spectaculair, evenwel bedraagt hiermee het omzetaandeel op...

Niet alleen voor brood worden de granen voor specifieke prestaties geselecteerd, ook gezonde repen helpen de sporters hun kracht optimaal te benutten. Foto: KNWU

Bakkersambacht en wielersport vullen elkaar aan - KNWU kiest...

De KNWU gaat een samenwerking aan met GrainLabs van bakker Frank van Eerd. GrainLabs heeft er volgens de KNWU mede voor gezorgd dat bij het EK...

Bakkerij van Looijengoed introduceert nieuwe broodsoort na ovenbrand

Bakkerij van Looijengoed introduceert nieuwe broodsoort na ovenbrand

Bakkerij van Looijengoed bakt na de ovenbrand vorig jaar vanaf maandag 8 januari weer brood in drie nieuwe ovens. Eigenaar Vincent van Drie maakt van...

Nederlander eet minder zout, suiker en meer vezels: 6 trends om op voort te borduren

Nederlander eet minder zout, suiker en meer vezels: 6 trends om op...

Inwoners van Nederland krijgen gemiddeld minder suiker en zout binnen en meer vezels. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van de Voedselconsumptiepeiling...

Foto: NBC

Brood wint aan power als krachtpatser - 4 trends die aantonen waarom

Brood als krachtpatser. Dat is een nieuwe hoofdrol die naar voren komt bij de afsluiting van de EU-campagne Brood, Goed Verhaal. Hoe dat komt?...