Banket

Westlandse bakkers ontwikkelen samen 'Corso Koninkje'

Westlandse bakkers ontwikkelen samen 'Corso Koninkje'

De Westlandse bakkers hebben gezamenlijk een speciaal gebakje ontwikkeld voor Varend Corso Westland: het Corso Koninkje. De gebruikte vanille en...

Editorial - 'Potentie voor jaren: granen, zaden en peulvruchten'

Editorial - 'Potentie voor jaren: granen, zaden en peulvruchten'

Granen, zaden en peulvruchten. Zo heette het productschap vroeger. Toen Nederland nog productschappen kende. Die naam is zo gek nog niet. Je zou het...

Joep Gommans Foto: Bert Jansen

Column Joep Gommans: Hoe vegan ben jij al?

Vegan, het is een term die sommigen misschien nog steeds doet zuchten. Maar laten we eerlijk zijn: de vegangolf is geen tijdelijke bevlieging, het is...

De vegan aardbeienbavaroise van Giel en Lucas Vermeulen

De vegan aardbeienbavaroise van Giel en Lucas Vermeulen

De Vegan Bakker in Heusden heeft inmiddels een rijk assortiment aan vegan producten samengesteld. Onder andere deze plantaardige aardbeienbavaroise...

Broer en zus Morgane en Adam Belibel kozen de naam van de Griekse filosoof Epicurieus voor hun bakkerij. Foto's: Dennis Wisse

Epicurieus: 'Bakkers kunnen vegan niet negeren'

Ons land telt maar weinig banketbakkerijen die zich volledig toeleggen op vegan producten. Broer en zus Morgane en Adam Belibel waagden zes jaar...

Wedstrijd in nieuwe jas: 'Vruchtenslof jaarrond op de kaart zetten'

Wedstrijd in nieuwe jas: 'Vruchtenslof jaarrond op de kaart zetten'

De winnaar van de wedstrijd om de lekkerste aardbeienslof wordt dit jaar bekend gemaakt tijdens de Beko Najaarsdagen. 'We willen de competitie een...

Zachtzoete brioche in the picture: variaties te over

Zachtzoete brioche in the picture: variaties te over

De Internationale Dag van de Brioche, die Puratos op 14 mei viert, is een leuke aanleiding om consumenten te verrassen met dit zachtzoete brood. De...

Het opstellen van de taarten voor Trix door Serena van Breukelen, Tijs Hermkens en Hidde de Brabander.

Taarten voor Trix: reis door de geschiedenis in 9 creaties

Jaarlijks biedt de NBOV jonge talentvolle vakmensen de kans de Moederdagtaart te maken voor Prinses Beatrix. Dit jaar kozen Thijs Hermkens, Serena...

Foto: Puratos

Plantaardig banket: zo maak je je als bakker relevant voor 'nieuwe'...

De vraag naar plantaardige producten stijgt. Bakkers kunnen hier hun voordeel mee doen. Door plantaardig banket aan te bieden, verbreed je je...

De teelt van Nederlands fruit, vooral van de kers, komt in gevaar. Foto: ANP

Ramp stevent af op producten met Nederlands fruit, streekproduct in...

Niet alleen Nederlandse fruittelers, ook verwerkers van zacht fruit in bakkerij en horeca staat een schok te wachten: het ministerie van landbouw wil...