Personeel

Personeelstekort dwingt Bakkerij Broekmans te investeren in robot

Personeelstekort dwingt Bakkerij Broekmans te investeren in robot

Vanwege het grote tekort aan vakmensen heeft Bakkerij Broekmans in Panningen-Weert geïnvesteerd in een tweedehands robot. De machine, die in januari...

Marquerithe Verheul 
Foto: Studio38C

Directeur Verheul verlaat Beko na verschil van inzicht

Marquerithe Verheul, directeur bij Beko Coöperatie, vertrekt na ruim 7 jaar bij de organisatie. Aan het besluit om het dienstverband - met wederzijds...

Foto: V&G

Terug van weg geweest: de persoonlijke gezondheidscheck

Het ziekteverzuim in Nederland blijft hoog en ook het aantal werknemers dat thuis komt te zitten door burn-outklachten neemt nog steeds toe, blijkt...

Zo begon Bakkerij Nugteren, rond 1948, als ambachtelijk bedrijf.

Reünie voor oud-medewerkers Bakkerij Nugteren, nu ze nog leven

Oud-medewerkers Irene van Roozendaal-Looijen en Wim van der Linden organiseren op 14 september een reünie voor oud-collega's van Bakkerij Nugteren in...

Steef Reekers heeft duidelijke plannen voor de toekomst. Eigen foto

Steef Rekkers: 'Een jonge bakker kneedt niet alleen het deeg, maar...

Steef Rekkers heeft diverse plannen voor de toekomst. Hij ziet het al helemaal voor zich: eerst een eigen bakkerij en daarna opschalen. Volgens Steef...

Zes tips voor teamgesprek over seksueel grensoverschrijdend gedrag

Zes tips voor teamgesprek over seksueel grensoverschrijdend gedrag

Veel mensen voelen zich onveilig op de werkvloer, ook in de bakkerijsector. Dat komt onder meer door seksueel grensoverschrijdend gedrag. De overheid...

Joep Gommans Foto: Bert Jansen

'Een wachtlijst voor nieuwe medewerkers, het bestaat!'

Zonder medewerkers draait de oven niet, blijven de broden ongebakken, en staat de toonbank leeg, worden jouw klanten niet verwend. Het vinden van...

foto: Chloé Salamone

Jong en gedreven - Chloé Salamone: 'Als je langsloopt, moet je meteen...

Chloé Salamone volgt een opleiding tot zelfstandig bakker op het Curio in Breda. Later wil ze het liefst een eigen bakkerij openen, die ze omschrijft...

Werken in de hitte: zo hou je het hoofd koel

Werken in de hitte: zo hou je het hoofd koel

Werken bij hoge temperaturen kan risico's met zich meebrengen. Wat kunnen ondernemers doen als het kwik flink stijgt en welke maatregelen zijn er om...

Fabiënne Wegman volgt een opleiding tot leidinggevende in de banketbakkerij. 'Ik wilde altijd al patissier worden.' Foto's: DPA

Jong en gedreven - Fabiënne Wegman: 'Bakkers kunnen veel van elkaar...

Fabiënne Wegman, 20 jaar, begeeft zich in het laatste jaar van haar bakkersopleiding tot leidinggevende in de bakkerij. Van jongs af aan wist...