Banket

Bakkerswereld nummer 5 2024

Bakkerswereld nummer 5 2024

Grondstoffen zijn het hoofdonderwerp in het septembernummer van Bakkerswereld. Maar er komen nog zovele andere mooie verhalen aan bod. Over...

Pijpers Brood en Banket maakt heel bewuste afwegingen en keuzes bij de inkoop van grondstoffen, vertelt Ireen Pijpers. Foto's: Bert Jansen

Bakkerij Pijpers: 'Het zijn pittige tijden wat de inkoop van...

Consumenten die kiezen voor producten van de ambachtelijke bakker willen het beste van het beste, zo is de overtuiging van Ireen en Patrick Pijpers....

Côte dÓr muffins en donuts.

Nieuwe introducties: Côte d'Or en voedselprinter, plus een winnaar...

Een aantal ontwikkelingen die interessant kunnen zijn om te volgen of om inspiratie uit op te doen: een nieuwe printer voor voedselafbeeldingen,...

Dit zijn de najaarstrends: van vintage tot 'nieuwstalgisch'

Dit zijn de najaarstrends: van vintage tot 'nieuwstalgisch'

Traditioneel zijn de laatste maanden van het jaar dé topmaanden voor de bakkerij. Eigen creaties en specialiteiten, die soms al generaties meegaan,...

Van toen naar nu: Bakeplus-event voert langs 90 jaar ervaring als totaalleverancier

Van toen naar nu: Bakeplus-event voert langs 90 jaar ervaring als...

Bakeplus houdt haar jaarlijkse event ditmaal in het nieuwe distributiecentrum in Steenwijk, op maandag 9 september. Het event wordt een interactieve...

Citroenpizzakoek. Foto: Sonneveld

Van yoghurtbombe tot citroenpizzakoek: verras je klant met een zomers...

De vakantie is een uitgelezen kans voor ambachtelijke bakkers om de klant extra te verrassen. Dat kan met zomerse lekkernijen op basis van vruchten...

'Potentie voor jaren: granen, zaden en peulvruchten'

'Potentie voor jaren: granen, zaden en peulvruchten'

Granen, zaden en peulvruchten. Zo heette het productschap vroeger. Toen Nederland nog productschappen kende. Die naam is zo gek nog niet. Je zou het...

De nieuwkomer in het assortiment repen voor sporters: de appel-citroenreep.

Reep van de bakker zet sporters op voorsprong - zo doet Frank van...

Eerst voor het EK Voetbal, zo-even nog voor de Tour de France en dadelijk voor de Olympische en de Paralympische Spelen. GrainLabs, van Frank van...

Jelle de Boer (links) en Jens Schievink. Foto: BSC

Jonge onderzoekers maken fudge van koffieafval

Jelle de Boer (18) is student Levensmiddelentechnologie bij Aeres MBO in Leeuwarden. Toen hij zag hoeveel reststromen er vrijkomen tijdens het...

Bakker Bart test in 4 winkels de Heldro-ijstap.
Foto's: Bakker Bart

Bakker Bart test vers-ijs-concept met Heldro IJs

Bakker Bart trapt in samenwerking met Heldro IJs een ijs-pilot af. In alle vier de windstreken in Nederland gaan een aantal franchisenemers...