Brood

belegde broodjes

Broodje Elvis winnaar 1e NK Broodbeleggen: wordt het een rocker?

'Broodje Elvis' is uitgeroepen tot winnaar van het eerste NK Broodbeleggen. Uit alle meer dan 440 inzendingen is deze brioche met pindakaas, banaan, bacon en jam uitgeroepen tot winnaar door Friso en Martijn Nelis van @Broodjestester en het Nederlands Bakkerij Centrum.

Het Lekkerste Broodje was bíjna te mooi om op te eten, aldus de jury. Foto: MH
Lekkerste Broodje

Broodbeleginspiratie vanaf de Horecava: Bas Diks wint NK Lekkerste...

De Horecava in Amsterdam biedt ook altijd weer brood- en broodbeleginspiratie. Dit jaar wint Bas Diks de 40e editie van het NK Lekkerste Broodje. Diks doet al sinds jaar en dag mee en pakt nu voor de tweede keer goud.

Foto: Zeelandia
strategie

Succesvolle groei? Versterk het ambacht en spreek de moderne...

Gezondheid, duurzaamheid, gemak en digitalisering spelen een grotere rol dan ooit tevoren. Tegelijkertijd biedt innovatie in productontwikkeling bakkers kansen om zich te onderscheiden en in te spelen op de veranderende wensen van de consument. Hoe kun je deze trends benutten om succesvol te groeien?

Roy Schepers: 'We hoopten al dat ze weer zouden bellen.'
Foto: Van Vliet Fotografie
kerststol

Het blijft prijzen regenen in Sleen: opnieuw komt de lekkerste stol...

Echte Bakker Herman Schepers uit Sleen is voor het derde jaar op rij de beste kerststollenbakker van alle Echte Bakkers. In de top drie staat dit keer ook een nieuwkomer die tot nu toe steeds nét niet de top bereikte.

Quiche met kip van het Boulangerie Team
recepten

Klant ontzorgen: wat dacht je van deze quiche met kip?

'Calories don't count on the weekends.' En dat is misschien maar beter ook met deze hartige quiche. Rijkelijk gevuld met vers gesneden groenten, Parmezaanse kaas, romige appareil met curry marinade en biologische Kip Döner.

marketing

Hoe val je op in de decembermaand?

De decembermaand is een magische tijd voor bakkerijen en chocolaterieën. Het is de kans om te schitteren en klanten te verrassen met een uniek en feestelijk assortiment, niet alleen met klassiekers als pepernoten, kerststollen, oliebollen en speculaas, maar ook met bijzondere en onverwachte producten.

brood

'Frans brood', daar sta je dan

Daar sta je dan als Française, met een snee brood in je handen die je is aangereikt door een Nederlandse televisiemaker. Pain de Boulonge, zegt hij erbij. Dit brood bestaat helemaal niet in Frankrijk, niet als merknaam en niet als soort. Ook niet in Boulogne, waar de Française woont.

Pizza Profs organiseert tweede inspiratie event.
pizza

Behoefte aan pizzakennis blijft hot: tweede event voor profs op de rol

Na een succesvolle eerste editie in 2022 organiseert Pizza Profs opnieuw het Pizza Inspiratie Event. Het programma biedt onder meer demonstraties door de Nederlands Kampioen pizza bakken 2024 en presentaties van Wout Hooghiemstra van De Pizzabakkers.

Bakker Daily Hannen van bakkerij Hannen in Herten is de beste vlaaibakker van Limburg in 2024.
Limburgse vlaai

Daily Hannen vlaaienkampioen 2024: rijstevlaai en kersenkruimel zijn...

De Hertense bakker Daily Hannen is de Beste Vlaaibakker van Limburg 2024. Dat is de uitslag van de gezamenlijke vlaaibakwedstrijd die de Limburgse bakkers jaarlijks organiseren tijdens de Week van de Vlaai.

Foto: Sonneveld
decemberassortiment

Efficiënter werken in de decembermaand? Dat kan met deze vier tips

De decembermaand is altijd een drukke periode voor de ambachtelijke bakker. Bovendien brengt een tekort aan (geschoold) personeel extra uitdagingen met zich mee. Hoe ga je daar als bakker mee om? In dit artikel delen we vier tips om de efficiëntie van het productieproces te vergroten.