Meer over assortiment

Foto: archief Bakkerswereld
Chocolade ondanks prijsstijging topfavoriet van de Sint

Strooigoed is dit jaar de meest gekochte Sinterklaaslekkernij. Ook chocoladeproducten zijn ondanks de prijsstijgingen onverminderd populair. Dat blijkt uit onderzoek van de VBZ, de branchevereniging voor koek, snoep, chocolade, zoutjes en noten, onder 4.000 respondenten door het hele land.

De stand van Bridor op SIAL.
Vierkante croissants en macarons met ijs: ideeën opdoen op de...

Op de SIAL in Parijs presenteerden internationale bakkerijproducenten hun nieuwste creaties en trends. Van vierkante croissants die een hit zijn in de UK, tot aan de traditionele Franse macarons die doorontwikkelen op smaak. In dit artikel trends en inspiratie vanuit de Franse hoofdstad.

De Pieten Baret van Sonneveld
Van Cheesedog tot Pietenbaret: deze noviteiten zagen we op het...

In het distributiecentrum in Steenwijk toonden leveranciers op het Bakeplus Event hun noviteiten. Deze varieerden van gemaksproducten tot kleinere porties en van een Cheesedog tot een Pietenbaret.

Glutenvrij hamburgerbroodje. Foto: Puratos
Dit zijn de vier belangrijkste grondstoffentrends en zo speel je er...

Consumenten willen niet alleen een smakelijk product, maar ook gezonde, clean-label- en lokale grondstoffen. Voor de ambachtelijke bakker is het belangrijker om hier rekening mee te houden. Wat zijn de vier belangrijkste grondstoffentrends? En hoe speel je daar optimaal op in?

Foto: CSM
'Veganizen' van reguliere producten is niet moeilijk met deze recepten

Plantaardige productontwikkeling is een belangrijke trend in de bakkerijsector. 'Steeds meer consumenten kiezen voor een veganistische of flexitarische levensstijl. Bakkers kunnen op een gemakkelijke manier inspelen op deze trend door een regulier product te 'veganizen'.

Foto: Milram
Voordelen lactosevrije slagroom: dezelfde eigenschappen én een...

Milram biedt lactosevrije slagroom die exact dezelfde eigenschappen heeft als reguliere slagroom. 'Hiermee kunnen bakkers met behoud van smaak en kwaliteit een veel bredere doelgroep bedienen', vertelt Maarten Ploos van Amstel.

Citroenpizzakoek. Foto: Sonneveld
Van yoghurtbombe tot citroenpizzakoek: verras je klant met een zomers...

De vakantie is een uitgelezen kans voor ambachtelijke bakkers om de klant extra te verrassen. Dat kan met zomerse lekkernijen op basis van vruchten en/of yoghurt, zomerse broden en ijstaarten. En wil je echt iets bijzonders presenteren? Bied dan citroenpizzakoeken aan.

Foto: Bakels Senior
Olympische Spelen in Parijs: hoge ogen gooien met klassiekers en...

De Olympische Spelen in Parijs zijn vrijdag 26 juli van start gegaan. Het is een mooie aanleiding om de baguettes en de croissants extra onder de aandacht te brengen. Maar ook met andere lekkernijen kun je hoge ogen gooien. In dit artikel zetten we de belangrijkste tips en origineelste recepten op een rij.

'Potentie voor jaren: granen, zaden en peulvruchten'
'Potentie voor jaren: granen, zaden en peulvruchten'

Granen, zaden en peulvruchten. Zo heette het productschap vroeger. Toen Nederland nog productschappen kende. Die naam is zo gek nog niet. Je zou het in de dagelijkse drukte bijna vergeten, maar een groot deel van wat de bakkerij aan producten voortbrengt, is geënt op deze 'heilige drie-eenheid'.

De nieuwkomer in het assortiment repen voor sporters: de appel-citroenreep.
Reep van de bakker zet sporters op voorsprong - zo doet Frank van...

Eerst voor het EK Voetbal, zo-even nog voor de Tour de France en dadelijk voor de Olympische en de Paralympische Spelen. GrainLabs, van Frank van Eerd, voedt de Nederlandse deelnemers aan deze evenementen. Met voedzaam brood en sportrepen zet de bakker topsporters op voorsprong.