FreshRecruitment
Bakkerswereld nummer 3 2025
In dit nummer van Bakkerswereld aandacht voor de vakmens in de bakkerij ten opzichte van de machine, de robot of zelfs AI. Hoe verhouden zij zich tot elkaar?
In dit nummer van Bakkerswereld aandacht voor de vakmens in de bakkerij ten opzichte van de machine, de robot of zelfs AI. Hoe verhouden zij zich tot elkaar?
Er is een onderhandelingsresultaat bereikt voor de allereerste cao voor de ambachtelijke bakkerijen. De nieuwe cao levert een loonstijging op van gemiddeld 7% en bevat belangrijke verbeteringen voor winkelpersoneel en parttimers.
Oud-bakker en bestuurder Frans Hazenberg is zondag 13 april 2025 op 84-jarige leeftijd overleden, zo laat zijn familie weten. Hazenberg heeft zich in zijn werkzame leven altijd ingespannen voor de bakkerijsector en collega's. De condoleance is dinsdag 22 april, de uitvaart woensdag 23 april.
Wessel van Olst is, samen met zijn vriendin Esther Groenenberg, eigenaar van De Woerdt in Ressen: een fruitbedrijf met onder meer een boerderijwinkel, een horecatak, vergaderfaciliteiten en een camperplaats. Wat kunnen bakkers leren van deze ondernemers? Vijf tips van Wessel van Olst.
In dit overzicht vind je korte nieuwsberichten uit de bakkerij- en voedingsbranche in de maand april, Ze worden hier gebundeld en aangevuld met nieuwe berichten. Onder meer: Bakker Bart Epe heropent op nieuwe, frisse locatie, dichter bij horecaplein; chocoladepaaseitjes blijven paastraditie kenmerken, vooral pistache is dit jaar in trek. En verder: eiwittransitie in retail komt voorzichtig op gang.
In dit overzicht vind je diverse activiteiten die in de agenda kunnen. Het overzicht wordt geregeld bijgewerkt. Laatst toegevoegd: kandidaat-Meesters op voor hun examen, IBA 2025, de Polder Parade en de NBOV bezoekt Broekmans Patisserie en Jumbo Bender.
De Duitse coöperatie BÄKO begon in 2023 een pilot om het tekort aan personeel in de bakkerijsector het hoofd te bieden. Plafondcamera's registreren anoniem welke producten de ingecheckte klant meeneemt. Zonder te betalen verlaat de klant de winkel, het aankoopbedrag wordt automatisch via een door de klant gekozen betaalmethode verrekend. Is Vision AI een oplossing voor het personeelstekort?
Ondernemers denken vaak dat zij het beter weten dan een ander. Toch kan het ontzettend waardevol zijn om eens buiten de eigen bakkerij en zelfs buiten de eigen branche te kijken, zeggen branche-experts Jan Buitelaar en Gert-Jan van Egmond.
Statushouders brengen nieuwe perspectieven en motivatie op de werkvloer, maar ook uitdagingen zoals taalbarrières en cultuurverschillen. Hoe zorg je voor een succesvolle samenwerking? In dit artikel delen ondernemers hun ervaringen en geven ze tips voor een soepele integratie.
De cao-onderhandelingen voor het Ambachtelijk Bakkersbedrijf (AB) blijven vastzitten door een conflict over loonsverhoging. De eisen van de vakbonden gaan volgens de Nederlandse Brood- en Banketbakkers Ondernemersvereniging (NBOV), buiten het mandaat.