Alles over Werving & Selectie

Ivo van Dijkhuizen

Column: 'Jeukende beoordelingsgesprekken: stop ermee'

In veel bedrijven is het een jaarlijks terugkerend fenomeen; het beoordelingsgesprek, eventueel gecombineerd of aangevuld met een...

Zo motiveer je jonge medewerkers: 'Wees transparant, coach en geef ruimte'

Zo motiveer je jonge medewerkers: 'Wees transparant, coach en geef...

De nieuwste generatie jongeren, zo tot ongeveer 23 jaar zijn een grote uitdaging voor de oudere generaties werkgevers en leidinggevenden. Deze...

De vraag is: halen medewerkers voldoende plezier uit hun werk, zoals hier bij Bakker Van Maanen. 
Foto: Van Maanen

Hoe blijf je aantrekkelijk als werkgever? 6 tips om je vooruit te...

Staan het verlangen om op de lange termijn aantrekkelijk te blijven als werkgever en het korte-termijn-resultaat van de onderneming haaks op elkaar?...

Bakkerij laat zich van haar mooiste kant zien aan studenten en werkzoekenden

Bakkerij laat zich van haar mooiste kant zien aan studenten en...

Studenten en werkzoekenden zijn gewild bij (grote) bakkerijen. Die zijn namelijk naarstig op zoek naar stagiairs en personeel. Tijdens het...

Vicky Littlejohn

Column Vicky Littlejohn: Winkeldame wordt bakker, waarom niet?!

Afgelopen voorjaar was ik met de Bakery Society in Berlijn. Overal prachtige bakkerijen op de Terug-naar-de-Basis-tour. Met vaak ook veel vegan, met...

De toehoorders hingen aan Merlijns lippen, waarbij er geregeld flink werd gelachen toen de communicatiecoach het gedrag van de (baby-)boomers spiegelde. Foto's Zeelandia

Jongeren in de bakkerij: hoe praat je met ze, hoe werf je ze?

Hoe krijg je jongeren in je bedrijf en hoe houd je ze betrokken? Hoe ziet hun belevingswereld eruit en hoe denken zij vergeleken met andere...

Anne Mieke Ravenshorst

Editorial: 'Bake to the Future inspireert'

Het schrijven van deze column begint als een worsteling. Er gebeuren zo veel inspirerende dingen in de bakkerij, een branche die op vele vlakken goud...

Het Kenniscafé van de FIA ging ditmaal over Goed Ondernemerschap.
Foto: FIA

Goed ondernemerschap is kritisch in de spiegel kijken

Het is cruciaal dat de boodschap die je als bedrijf communiceert, klopt met wat er werkelijk op de werkvloer gebeurt. Is dat niet het geval, dan vind...

De Bijenkorf in Amsterdam sluit voorlopig drie avonden per week haar deuren.

Arbeidstekort rukt verder op: Bijenkorf paar avonden dicht (FNV blij)...

De Bijenkorf in Amsterdam gaat vanaf volgende week op drie doordeweekse avonden een paar uur eerder dicht. De maatregel geldt voorlopig voor drie...

Door de stijgende vraag naar personeel wordt het voor bakkers belangrijker om zich te onderscheiden met goede voorwaarden. Foto: Roel Dijkstra Fotografie/Fred Libochant

'Wat heb je nieuwe medewerkers te bieden?'

Door de stijgende vraag naar personeel wordt het voor bakkerijondernemers steeds belangrijker om goed na te denken over hoe ze zich willen...