Wageningen

Louise Fresco (WUR) over verspilling: 'Brood weggooien van een dag...
'Weet je welk product het meest wordt weggegooid? Brood. Omdat mensen niet meer bereid zijn brood van een dag oud te eten. Come on!' Louise Fresco,...

Nieuw lab ter ondersteuning NVWA
Het Wageningen Food Safety Research (WFSR), een nationaal en Europees referentielaboratorium, is deze week officieel geopend. Het instituut moet...

Themadag Trends, innovatie & technologie bij Aeres Wageningen
Aeres Hogeschool Wageningen houdt donderdag 18 april een themadag met als onderwerp Trends, innovatie & technologie. Ook geïnteresseerden van buiten...

Nederland krijgt nieuw instituut voor voedselveiligheid
RIKILT Wageningen UR en het Laboratorium voor Voeder- en Voedselveiligheid van de NVWA vormen vanaf 1 juni 2019 een nieuw instituut voor...

Wageningen Research en TNO bundelen voedselonderzoek
Wageningen Research en TNO versterken en concentreren het onderzoek op het gebied van voedsel(technologie), voeding en gezonde voeding. De betrokken...

NBC zoekt oliebollenliefhebbers voor eenmalige proeverij
Het Nederlands Bakkerij Centrum is 'per direct' op zoek naar oliebollenproevers. Dat laat het NBC op zijn Facebookpagina weten. Belangstellenden die...

Cursus Europese voedselwetgeving
Food Law Academy organiseert in samenwerking met N&S Academy de cursus voedselwetgeving. De cursus wordt geleid door hoogleraar Bernd van der Meulen,...

NBC blikt terug op geslaagde HealthGrain Forum Autumn Workshop
Het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen was maandag 16 en dinsdag 17 november het decor voor de HealthGrain Forum Autumn Workshop. 'Ik blik...

Lesmodule voor basisschoolkinderen over de bakkerij
Wageningen University organiseert interactieve lesmodelus voor basisschoolkinderen, zogenoemde Smaakmissies. Naast de missies zuivel, fruit, en...

NBC en Koopmans organiseren Oliebollen Experience
De Oliebollen Experience wordt door het NBC en Koopmans Meel op 29 en 30 september georganiseerd in het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen.