Alles over Waddenmolen

Frank Vogelzang blijft aan als bedrijfsvoerder: 'We liepen tegen de grenzen van onze productiecapaciteit aan.'
ondernemen

Familiebedrijf Dossche Mills neemt het Nederlandse Waddenmolen over

Het Belgische Dossche Mills NV heeft op de valreep van 2022 het Nederlandse Waddenmolen BV overgenomen. Zowel Waddenmolen als Dossche Mills zijn familiebedrijven en actief in onder meer Nederland.

 Bakery Sweets Session over marktontwikkelingen op 12 mei. Foto: Hilco Wagenaar
Ondernemen

Waddenmolen stelt ambities: brood van Groningse tarwe

De recente Bakery Sweets Session over marktontwikkelingen haakten niet alleen in op de stijgende inkoopkosten, maar ook op de vraag: moeten we zo langzamerhand niet eens op zoek gaan naar alternatieve kanalen voor de inkoop? Frank Vogelzang van de Waddenmolen vindt van wel. 'De prijs van graan dat we uit diverse landen betrekken, blijft stijgen. Terwijl we hier de akkers om de hoek hebben. Ook van Groningse tarwe kun je een prima brood bakken.'

Jos Huijbregts overlegt regelmatig met de hele keten. Foto's: René Koster Photography
Bakkerij

Jos Huijbregts zoekt voor Hollandsch brood samenwerking met de keten

Jos Huijbregts, eigenaar van Bakkerij Van Vessem, wil terug naar gezond en lekker brood. Hiervoor is samenwerking met de hele keten nodig. 'Het is belangrijk om van elkaar te leren en samen goede afspraken te maken', aldus Huijbregts. Bakkerswereld was bij een ketenoverleg aanwezig, dat plaatsvond bij De Waddenmolen in Uithuizermeden.

Puur Hollands brood komt van graan van Nederlandse bodem. 
Foto's: Royal Steensma
Bakkerij

Alledaags en bijzonder van eigen bodem: Puur Hollands

Puur Hollands is de naam van een nieuwe range busbroden gemaakt van tarwe van Hollandse bodem.

Puratos biedt onder de naam Puravita een meergranenassortiment met meerwaarde. Foto: Puratos
Bakkerij

Grondstoffentrends: Minder toevoegingen en meer gezonde ingrediënten

Het bieden van toegevoegde waarde speelt bij de grondstofkeuze van bakkers een steeds grotere rol. Denk bijvoorbeeld aan brood dat veel eiwit bevat, weinig koolhydraten of rijk is aan vezels, vitamines en mineralen. Ook binnen de banketmarkt wordt 'bewust genieten' steeds belangrijker. Is dezelfde beleving te creëren met minder suiker, vet en zout?

Artikel

Twee nieuwe soorten Waddenmeel

Waddenmolen 't Hoogeland introduceert twee nieuwe soorten Waddenmeel. Naast het originele Waddenmeel wordt het assortiment uitgebreid met Waddenbloem en Waddenvolkoren. Beide soorten zijn geproduceerd van 100 procent Nederlandse tarwe.