voedingsvezels

Foto: Bakels Senior

Volkoren brood nog gezonder maken? Zo doe je dat

Brood -en met name volkorenbrood- heeft een gezond imago. Met de vezels in volkorenbrood hebben bakkers een belangrijke gezondheidstroef in handen....

Beneo plant-bases muffin

Betaalbaar, smaakloos en vezelrijk: favaboon is nieuw plantaardig...

Het onderwerp plantaardig was hot op de Food Ingredients Europe in Parijs. Eén grondstof voerde de boventoon: favaboon of veldboon. Volgens de...

Hoe krijg je de consument zover méér volkoren te eten? 'Blik op Volkoren' inventariseert de ideeën

Hoe krijg je de consument zover méér volkoren te eten? 'Blik op...

Vooropgesteld: volkoren is veruit het gezondste en vezelrijkste brood dat de consument tot zich kan nemen. Een weldaad voor lichaam en geest, dat...

Consumentenbond test meergranenbrood supermarkt - Lidl wint vooral door zoutreductie

Consumentenbond test meergranenbrood supermarkt - Lidl wint vooral...

Het best scorende meergranenbrood in de supermarkt is het donker meergranen van de Lidl, zo blijkt uit een test van de Consumentenbond. Lidl durft...

Vezelrijke koekjes. Foto: Bakery Sweets Center

Vezelrijke producten: inspelen op trends, maar ook de...

Er komt steeds meer behoefte aan goede informatie over gezond eten. Preventief inzetten op bijvoorbeeld gezonde lunches en een goed ontbijt, verlicht...

Vezels hebben een belangrijke functie in ons lichaam. Illustratie: Bakery Sweets Center

Eet jezelf happy: de voordelen van verschillende vezels

'Vezels hebben een belangrijke functie in ons lichaam. Door het eten van bijvoorbeeld volkorenbrood, ontstaat een veel langzamere opbouw van suikers...

Dossche Mills ontwikkelt 'meergranenmengeling' met extra vezels

Dossche Mills ontwikkelt 'meergranenmengeling' met extra vezels

Dossche Mills komt met een clean label meergranensamenstelling waaraan vezels zijn toegevoegd. Artipan Fibre Max is gelanceerd op Broodway in België...

Eurofins' analysemethode voor voedingsvezels voorgedragen als wereldwijde norm

Eurofins' analysemethode voor voedingsvezels voorgedragen als...

De vernieuwde voedingsvezel-analyse, AOAC Standard Method 2017.16/ICC Standard 185, ontwikkeld door het Eurofins Expertise Centre for Complex...

West-Vlaamse bakkers presenteren negen innovatieve bakkerijproducten

West-Vlaamse bakkers presenteren negen innovatieve bakkerijproducten

West-Vlaamse bakkers presenteren vandaag onder het merk Da mag! een nieuw gamma bakkerij- en banketproducten met aandacht voor gezondheid en welzijn.

VBZ: '100% volkoren in koekjes en crackers meestal onmogelijk'

VBZ: '100% volkoren in koekjes en crackers meestal onmogelijk'

Bakkerijproducten die niet uit 100% volkorenmeel bestaan, maar wel als 'volkorenproduct' worden verkocht, worden verguisd door...