Alles over Voedingsindustrie

Leven lang leren: HAS komt met kloeke trainingen voor voedselmakers
HAS Bedrijfsopleidingen biedt ook in 2023 een breed aanbod aan vernieuwende foodcursussen. De 10-daagse training Ingrediënten in Voedingsmiddelen...

NBC gaat secretariaat Nebafa voeren
Nebafa, de Vereniging van Nederlandse Fabrikanten van Bakkerijgrondstoffen, draagt haar secretariaat over aan het Nederlands Bakkerij Centrum in...

Eco-Score: wat is het en hoe wordt die berekend?
Na de Nutri-Score verschijnt nu op steeds meer levensmiddelen een Eco-Score; een score om de ecologische impact van een voedingsmiddel aan te duiden....

Sial Paris: veelbelovende vooruitzichten voor 2022-editie
In een tijd van transities, heruitvindingen en wereldwijde sociale verantwoordelijkheid bevestigt de Sial Paris haar ambitie: het voedingssector...

Nederlandse AI Coalitie: AI-cursus interessant voor industriële bakker
De Nederlandse AI Coalitie (NL AIC) heeft in samenwerking met de Topsector Agri & Food en Groenpact de eerste AI-cursus voor de sector Agri en Food...

HAS Hogeschool houdt cursus Levensmiddelenchemie
HAS Hogeschool start op 16 november de Cursus Levensmiddelenchemie. De cursus is bestemd voor iedereen die betrokken of verantwoordelijk is voor (de...

Suikeranalyse Eurofins CCC voor voedingsproducten wordt wereldwijde...
Het Eurofins Expertise Centre for Complex Carbohydrates and Chemistry (CCC) heeft een nieuwe methode ontwikkeld voor het meten van suikers in...

Handzame tool voor suikerreductie in bakkerijbranche
De laatste jaren is suikerreductie en aandacht voor gezondheid nadrukkelijk in de picture gekomen. Ook in de bakkerij-branche. De succesvolle...
Wat willen de 12 grootste partijen voor de voedingssector?
Alle politieke partijen hebben verschillende standpunten op het gebied van de voedingssector. Vanaf vandaag tot en met woensdag 17 maart zijn de...