Alles over Uitbreiding

Hubert Nieuwendijk, Arne Altmann en Henri en Diana Hochstenbag (vlnr) proosten op de samenwerking. Foto: LPQ

Eerste franchisezaak Le Pain Quotidien begin van verdere uitrol

Het uit België afkomstige restaurant- en bakkerijconcept Le Pain Quotidien wil in de eerste helft van 2025 zijn eerste franchisezaak in Nederland openen, in Maastricht. De keten heeft de ambitie verder uit te breiden met franchisezaken in andere grote steden.

Frank Reinaerdts en Nils Engelman van De Bakkert en Broodbrood.nl.

Broodbrood.nl en De Bakkert breiden uit met tweede bakkerij en vierde...

Wat begon als een vriendschap tussen twee gepassioneerde bakkers, is uitgegroeid tot drie winkels en één bakkerij onder de noemer broodbrood.nl & De Bakkert. Van daaruit serveren eigenaren Frank Reinaerdts en Nils Engelman hun ambachtelijke desembroden en patisserie uit in de stad Utrecht. Eerdaags breiden ze hun bedrijf uit met een tweede bakkerij en willen ze terugkeren naar hun bakermat.

Suzanne Corbeek Foto: Andrew Kambel

Eindelijk croissants: Bakkerij MAS opent tweede locatie

Eigenaresse Suzanne Corbeek van Bakkerij MAS opent een tweede locatie. Zo wil ze voldoen aan de assortimentsvraag van haar klanten en maakt ze een langgekoesterde wens waar: croissants bakken. Bakkerswereld praat met haar over switchen van baan, netcongestie en die nieuwe liefde: het bakkersambacht.

Het overdekte terras bij Bakkerij Meijer in Heemskerk. De ramen kunnen worden opengeschoven, wat straks ook handig is voor de oliebollenverkoop. Foto's: Meijer

Positief corona-effect: Bakkerij Meijer opent all-seasons-terras

Een jaar geleden openden Tanja en Jan Meijer de deuren van hun B&B 'Slapen bij de Bakker'. Daarmee maakten zij hun droom waar. Inmiddels 'bouwen' ze verder; het bakkersechtpaar kan bijna proosten op de volgende mijlpaal: half november opent bakkerij Meijer een overdekt terras voor de winter en de zomermaanden. 'Toen deze kans voorbij kwam wisten we gelijk: Dit past mooi bij ons.'

Bakkerij Paulissen versterkt positie in Limburg met opening tiende winkel

Bakkerij Paulissen versterkt positie in Limburg met opening tiende...

De broers Luc en Tom Paulissen hebben aan de Maastrichterlaan 34A in Vaals de deuren van hun tiende bakkerswinkel geopend. Wethouder Jean-Paul Kompier sprak met lovende woorden over de komst van de ondernemers naar Vaals en heette het volledige team van harte welkom.

Op de foto van links naar rechts: Jourik Pos (Makado), Anne, Barry, Peter Jr. en Peter Sr. Dunselman.

Zesde generatie Dunselman zet familiebedrijf voort en opent winkel in...

Bakkerij Dunselman heeft sinds 1 oktober drie nieuwe eigenaren. Zoon Barry, schoondochter Anne en zoon Peter Jr. zijn officieel toegetreden tot het familiebedrijf. De bakkerij, die is opgericht in 1860, wordt daarmee voortgezet en is klaar voor de toekomst. De eerstvolgende grote stap is een vestiging in het Makado Centrum Schagen.

Eigenaar en chocolatier Connor Klein.

De Bonte Koe wil bereikbaarheid verbeteren en opent tweede winkel in...

De Bonte Koe breidt uit met een vestiging aan de Lusthofstraat 33A in Rotterdam Kralingen. De nieuwe winkel, waar ambachtelijke chocolade wordt verkocht, gaat vrijdag 7 oktober open. De Chocoladespecialist heeft al een vestiging in Rotterdam aan de Nieuwe Binnenweg 112. Door de opening van een extra vestiging in de stad wil De Bonte Koe de bereikbaarheid van de winkels voor de inwoners van Rotterdam verbeteren.

Coco & Sebas opent eerste brandstore in Vlaanderen

Coco & Sebas opent eerste brandstore in Vlaanderen

Het Brabantse chocolademerk Coco & Sebas opent vrijdag de deuren van haar nieuwe brandstore in Knokke. De vestiging van het luxe chocolademerk is hiermee de eerste vestiging van Coco & Sebas in België.

Fikse uitbreiding Braas Brood- en Banketbakkerij B.V.

Fikse uitbreiding Braas Brood- en Banketbakkerij B.V.

Braas Brood- en Banketbakkerij B.V. heeft ambitieuze plannen en gaat op de huidige locatie aan de Braken in Obdam fors uitbreiden. In april wordt gestart met de nieuwbouw. De bestaande bakkerij met een oppervlakte van 20.000 vierkante meter wordt uitgebreid met een nieuw pand van 9.500 vierkante meter.

Tarte Line bakt iedere dag 80.000 plaatcakes, die direct diepgevroren vanuit Emmen op transport gaan over de hele wereld.

De Graaf Bakeries neemt Tarte-Line over

De Graaf Bakeries B.V. neemt per 1 juni Tarte-Line Emmen over. Met deze derde nationale productielocatie verrijkt de instore bakery specialist het American Bakery segment en investeert verder in E-commerce business.