
Het roodkorn dat het Boulangerie Team gebruikt is een rode wintertarwe. Het wordt verbouwd en gemalen door een lokale boer in Nederland. Het geeft...
Het roodkorn dat het Boulangerie Team gebruikt is een rode wintertarwe. Het wordt verbouwd en gemalen door een lokale boer in Nederland. Het geeft...
Vanille Flamboyé is de naam van de pannenkoek waarmee de jongste chef-kok van De Heikamp de jury op de Horecava heeft verrast. Een culinair kunstwerk...
De Duitse meelbehandelingsspecialist Mühlenchemie heeft ter gelegenheid van haar honderdjarig bestaan een promotieprijs in het leven geroepen voor...
Kun je voedertarwe inzetten voor menselijke consumptie, voor hoogwaardige bakproducten zelfs? Met die vraag en een paar zakken Flevolandse tarwe...
Het nieuwe Warenwetbesluit Meel en brood wordt vandaag, 1 juli 2022, officieel van kracht. Daarmee moet iedere consument aan de naam van het brood...
Bakkerij Pater verwacht tegen het eind van 2022 een forse prijsstijging van brood, maar een verdubbeling zal het niet worden. Dat zegt commercieel...
Het project Van akker naar bakker is van start gegaan. Van graanzaadje tot een smakelijk brood, gerealiseerd binnen een straal van slechts 10...
De recente Bakery Sweets Session over marktontwikkelingen haakten niet alleen in op de stijgende inkoopkosten, maar ook op de vraag: moeten we zo...
De crisis in Oekraïne raakt Nederlandse bakkers flink door dreigende tekorten en stijgende prijzen. De Poolse industriële bakkerij Nowel merkt de...
Steeds meer Nederlandse akkerbouwers zaaien tarwe in nu de situatie op de wereldmarkt nijpender wordt. Hoe geschikt is die als baktarwe? De Themadag...