Bakkerswereld
Bakkerswereld
  • Ondernemen
  • Assortiment
  • Winkel
  • Mensen
  • Bakkerij
  • Recepten
InloggenAbonneren

Alles over tarwe

Paa(r)s borrelbrood.
Foto: BT

Boulangerie Team bakt Paa(r)s borrelbrood van roodkorn

Het roodkorn dat het Boulangerie Team gebruikt is een rode wintertarwe. Het wordt verbouwd en gemalen door een lokale boer in Nederland. Het geeft...

Vanille Flamboyé pannenkoek van eigen tarwe is de lekkerste van Nederland

Vanille Flamboyé pannenkoek van eigen tarwe is de lekkerste van...

Vanille Flamboyé is de naam van de pannenkoek waarmee de jongste chef-kok van De Heikamp de jury op de Horecava heeft verrast. Een culinair kunstwerk...

Meelbehandelingsspecialist Mühlenchemie ontwikkelt al jaren manieren om tarwemeel geheel of gedeeltelijk te vervangen door niet-tarwemeel. Foto: Muhlenchemie

Mühlenchemie looft prijs uit voor onderzoek naar samengesteld meel

De Duitse meelbehandelingsspecialist Mühlenchemie heeft ter gelegenheid van haar honderdjarig bestaan een promotieprijs in het leven geroepen voor...

Hindoestaanse pannenkoeken van linzen en tarwe. Voedertarwe heeft een positief effect op de smaak. Foto's: Tess Janssen

Gooi naar het gebruik van voedertarwe voor menselijke consumptie –...

Kun je voedertarwe inzetten voor menselijke consumptie, voor hoogwaardige bakproducten zelfs? Met die vraag en een paar zakken Flevolandse tarwe...

Alle kenmerkende bestanddelen die de consument niet ziet, moeten terugkomen in de officiële naam.’

Warenwetbesluit Meel en brood vandaag van kracht

Het nieuwe Warenwetbesluit Meel en brood wordt vandaag, 1 juli 2022, officieel van kracht. Daarmee moet iedere consument aan de naam van het brood...

Commercieel directeur Max Pater vertelt hoe hij de broodprijsontwikkeling ziet.
Foto: still

Max Pater: ‘Brood wordt einde jaar duurder, een verdubbeling verwacht...

Bakkerij Pater verwacht tegen het eind van 2022 een forse prijsstijging van brood, maar een verdubbeling zal het niet worden. Dat zegt commercieel...

De tarwe is ingezaaid. Foto: Van akker naar bakker.

Weyerts Eygen Volkoren Tarwebrood: streekproduct met aandacht voor...

Het project Van akker naar bakker is van start gegaan. Van graanzaadje tot een smakelijk brood, gerealiseerd binnen een straal van slechts 10...

 Bakery Sweets Session over marktontwikkelingen op 12 mei. Foto: Hilco Wagenaar

Waddenmolen stelt ambities: brood van Groningse tarwe

De recente Bakery Sweets Session over marktontwikkelingen haakten niet alleen in op de stijgende inkoopkosten, maar ook op de vraag: moeten we zo...

Poolse bakkerij Nowel bakt brood zonder graan uit buurland Oekraïne

Poolse bakkerij Nowel bakt brood zonder graan uit buurland Oekraïne

De crisis in Oekraïne raakt Nederlandse bakkers flink door dreigende tekorten en stijgende prijzen. De Poolse industriële bakkerij Nowel merkt de...

Meer Nederlandse telers zaaien tarwe in, hoe geschikt is die als baktarwe?

Meer Nederlandse telers zaaien tarwe in, hoe geschikt is die als...

Steeds meer Nederlandse akkerbouwers zaaien tarwe in nu de situatie op de wereldmarkt nijpender wordt. Hoe geschikt is die als baktarwe? De Themadag...

Volgende pagina

Meld je aan voor de Bakkerswereld nieuwsbrief!

Bakkerswereld.nl is de nieuwssite voor de bakkersbranche. Schrijf je nu in voor de Bakkerswereld.nl nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het nieuws, foto & videoreportages, achtergronden en recepten voor de bakkersbranche in jouw mailbox.
Bekijk vacatures
  • Abonneren
  • Nieuwsbrieven
  • Adverteren
  • Contact

Thema's

  • Recepten
  • Bakkerij
  • Winkel
  • Mensen
  • Ondernemen
  • Assortiment

Volg Bakkerswereld

  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

  • Vacatures
  • Werken bij VMN media

Bakkerswereld is onderdeel van VMN media. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen