Alles over Suikerwerk

Ginger Brentjens traint momenteel voor WorldSkills, waarvoor ze onder meer een suikershowstuk presenteert. Foto's: Summa

Jong en gedreven - Ginger Brentjens: 'Het is een eetbaar stukje kunst'

'Een standaard nougatinetje, dat zou ik niet in mijn assortiment opnemen. Dat kan je overal krijgen.' Ginger Brentjens is ervan overtuigd dat bakkers...

Ilse van Alff is de allereerste student met suikerwerk als examenshowstuk

Ilse van Alff is de allereerste student met suikerwerk als...

Ilse van Alff heeft deze week als allereerste student tijdens haar patisserie-examens aan het Zadkine Brood & Banket College een showstuk gemaakt op...

De oud-Europees suikerkampioen overleed zondag 25 juni 2023. 
Foto: Sebastiaan Rozendaal

In memoriam: Koos Gijzenij zette suikerkunst in Nederland op de kaart

Suikerkunst-grootmeester Koos Gijzenij is zaterdag 24 juni op 80-jarige leeftijd in zijn woonplaats Leiderdorp overleden. Gijzenij zorgde ervoor dat...

Lotusbloem

Martin Bos maakt eenvoudige lotusbloem: 'Suikerkunst is een liefde...

Suikerkunst is enigszins in de vergetelheid geraakt, maar Martin Bos en Jelle van der Waals blazen het nieuw leven in met hun bedrijfje Sugar Art. De...

Oud-Europees kampioen suikertrekken Koos Gijzenij (79) bezoekt de workshop van Martin Bos.
Foto's: Sebastiaan Rozendaal

Grootmeester Koos Gijzenij leeft op bij suikerworkshop: 'Mijn handen...

Zij die zijn ingevoerd in de suikerkunst, kunnen hem zich vast herinneren. Gestoken in een roze bakkersbuis gaf hij in Nederland vele trainingen...

Voorbeelden van suikerwerk van Peter Remmelzwaal.

Foto: BI

Remmelzwaal geeft tweedaagse suikertrekken

Het Bakery Institute in Zaandam organiseert op zaterdag 11 en zaterdag 18 mei een tweedaagse-workshop suikertrekken. Suikermeester Peter Remmelzwaal...

De beursvloer van Europain 2014. Foto: Europain

Europain en Intersuc 2016: nieuwe data en nieuwe sectoren

De beursdata van Europain en Intersuc zijn verplaatst. Het internationale trefpunt voor de brood- en banketbakkerij, ijsbereiding, chocolade en...

Sinterklaascroissants

Sinterklaascroissants

Bekijk hier het recept voor een Sinterklaascroissant. Een makkelijk te maken product. Snijd een croissantje voor het bakken door midden en decoreer.

Zeven trends op Europain

Zeven trends op Europain

Na Europain & Intersuc in 2012, keert de mondiale vakbeurs voor brood- en banketbakkerij, ijs, chocolade en suikerwerk weer terug van 8 tot en met 12...

Europain voor totale bakkerijbranche

Europain voor totale bakkerijbranche

Europain & Intersuc, de internationale vakbeurs voor brood en banket, ijsproducten, chocolade en zoetwaren, is van 8 tot en met 12 maart 2014 in...