Alles over Spijs

Wouter Vroonland: 'Maak amandelstaven altijd op dezelfde manier'
Het geheim van een goede amandelstaaf is volgens Wouter Vroonland van Vroonland, De Echte Bakker uit Yerseke, om alle handelingen allemaal op precies...

Automatische spijspillenmachine biedt Hilvers winst in kwaliteit en...
Drie jaar geleden besloot André Hilvers van Bakker Hilvers om de productie van banketstaven en -letters in eigen hand te nemen. De ondernemer wil zo...

Speculaas blijft enorm populair
Speculaas blijft enorm populair. Zeker in deze coronatijd, waarbij mensen extra gezelligheid in huis willen creëren met iets lekkers. Het is...

Bakproces bekijken tijdens open dag Reijenga's Bakkerij
Ruim duizend klanten van Reijenga hebben vorige week tijdens de open dag kunnen zien hoe bij Echte Bakker Reijenga in Drachten de degen worden...

Hogere roomboterprijs doorberekenen?
De prijzen van roomboter blijven stijgen. Met de huidige vaart die dat neemt, is het zaak strategisch te calculeren, ook op andere grondstoffen.

Paasstol Kees Gutter bekroond met goud
De Paasstol Deluxe van Bakkerij Kees Gutter is door het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen bekroond met goud. Hiermee voldoet het product aan...

Echte Bakker Hagedoren bakt beste kerststol
Hagedoren, De Echte Bakker met winkels in Hoensbroek, Amstenrade, Heerlen, Oirsbeek en Brunssum bakt de Beste Kerststol van het Echte Bakkersgilde....

Bretonse taart is ster in de vitrine
Na een dag filmen en fotograferen legt Bart-Jeroen van Overveld de laatste kers op de taart. De patisserie-adviseur van FrieslandCampina legt voor de...

Gevulde Bunnikse Heertjes
Halverwege de jaren tachtig sloot Bakkerij Van de Belt de Kruijff op de Achterdijk in Bunnik haar deuren. De bakkers raakten op leeftijd. Toen Vroeg...

Abrikozen-crèmetaartje met amandel en anijs
Klanten verleiden doe je het best met lekker ambachtelijk banket op basis van goede grondstoffen. 'Dit abrikozen-crèmetaartje is voor elke bakker...