Pim van der Breggen

Het is tijd voor afscheid

Twee jaar lang mocht ik op deze plek mijn mening geven. Of gewoon een leuk voorval uit het bakkersvak uit de doeken doen. Na vierentwintig columns...

Pim van der Breggen

Een ode aan brood

Eén van mijn vroegste herinneringen aan de bakkerij van mijn vader is dat hij elke zondag naar de bakkerij ging om de geplette tarwe in de week te...

Pim van der Breggen

Dit ligt me na aan het hart

We hebben het goed in Nederland. Natuurlijk gaat niet altijd alles zoals we zouden willen, maar toch: de meesten van ons hebben voldoende te eten,...

Pim van der Breggen

Durf soms ook leerling te zijn

Op deze plek hield ik vorige maand een pleidooi over het feit dat het belangrijk is af en toe de rol van leraar op te durven pakken. Maar ik heb...

Pim van der Breggen

Durf een leraar te zijn

Op YouTube zag ik laatst een filmpje van de Australische stand-up comedian Tim Minchin. Hij gaf voor een publiek van pasafgestudeerde studenten aan...

Pim van der Breggen

Breaking up is hard to do

‘Het lijkt me eigenlijk ontzettend leuk om na zoveel jaar eens wat anders te doen, maar ik wil ons werk als team niet verbreken.’ Ik werd laatst door...

Pim van der Breggen

Ik hou (van) Toon

Ik beken: ik heb thuis een Toon. Zo’n slimme thermostaat die zelf aangaat wanneer het nodig is, waar je de weersverwachting op kunt zien en waarmee...

Pim van der Breggen

Moed kun je maken

Eén van de moedigste voorbeelden van ondernemerschap in mijn omgeving vind ik het verhaal van Koppert Biological Systems. ‘Elk ongedierte heeft een...

Pim van der Breggen

Afstand doen van de troon

‘Wat een bekend loopje heeft die man’, dacht ik. Ik was op de luchthaven van Kopenhagen, op de terugweg van een paar zakelijke afspraken in...

Pim van der Breggen

Beste Eva, brood is géén gif!

Met gekromde tenen zat ik voor de televisie. Misschien hebben jullie het ook gezien: Teun van de Keuken van het televisieprogramma Keuringsdienst van...