Alles over Personeelstekort

Nog voordat de nieuwe werknemers beginnen, kunnen ze het introductieprogramma al digitaal volgen.
Foto: Patisserie Tummers

Tummers ziet kansen voor digitale introductie: 'Geen grijze muis...

Ritchie Soekhlal, eigenaar van Patisserie Tummers, is enthousiast over het digitale introductieprogramma van Bakkracht. Nieuwe medewerkers kunnen...

Gert-Jan ten Napel

Krapte op arbeidsmarkt nu matig, maar neemt toe: nieuwe...

Gert-Jan ten Napel van Uitzendbureau Het Ambacht merkt dat de vraag naar arbeidskrachten in de bakkerijbranche nog steeds groot is, maar iets kleiner...

Nieuwe medewerkers beter voorbereid aan het werk dankzij introductieprogramma

Nieuwe medewerkers beter voorbereid aan het werk dankzij...

Medewerkers die beginnen met werken in de ambachtelijke of industriële bakkerij kunnen voortaan beter voorbereid van start gaan op hun nieuwe...

Foto: archief Bakkerswereld

Deze bakkers leren je hoe je personeelsproblemen aanpakt

In de bakkerij van de toekomst wordt slim ingespeeld op het almaar toenemende personeelstekort. Bijvoorbeeld door een aantrekkelijke werkomgeving te...

De toehoorders hingen aan Merlijns lippen, waarbij er geregeld flink werd gelachen toen de communicatiecoach het gedrag van de (baby-)boomers spiegelde. Foto's Zeelandia

Jongeren in de bakkerij: hoe praat je met ze, hoe werf je ze?

Hoe krijg je jongeren in je bedrijf en hoe houd je ze betrokken? Hoe ziet hun belevingswereld eruit en hoe denken zij vergeleken met andere...

Foto: archief Bakkerswereld

Nick Bos, Nedflex: 5 stappen om personeelstekort tegen te gaan

Personeelstekort is een keuze. Althans, dat vindt Nick Bos, CEO van Nedflex. Op de Bakkersvak in Gorinchem sprak hij al over dit onderwerp. In dit...

Cees van Barneveld

Cees van Barneveld kiest voor zzp-bestaan na verkoop bakkerij:...

Cees van Barneveld heeft zijn bakkerij verkocht. Inmiddels helpt hij als zzp'er collega-ondernemers uit de brand. Hij is blij dat hij deze stap heeft...

Foto: HAS

Sector schreeuwt om vakkennis; HAS speelt daarop in met nieuwe...

Op de arbeidsmarkt staat de bakkerijsector voor grote uitdagingen. De krapte op de arbeidsmarkt neemt toe, de interesse onder jongeren voor bakkerij...

Foto: Bakery Institute

Zo maak je van je bakkerij een opleidingsinstituut

Bakery Institute heeft samen met Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) nieuw digitaal lesmateriaal ontwikkeld: Bakkerstalent. Het lesprogramma is...

Een van de leerlingen aan het werk bij Bakkerij Dunselman. Foto: Bakkerij Dunselman

Geen personeelstekort bij Dunselman: 'Vooral veel out of the box...

Werknemers aantrekken en vasthouden? Bakkerij Dunselman heeft een duidelijke visie. Het bedrijf besteedt niet alleen veel aandacht aan het motiveren...