Alles over Personeelstekort

Foto: archief Bakkerswereld

Deze bakkers leren je hoe je personeelsproblemen aanpakt

In de bakkerij van de toekomst wordt slim ingespeeld op het almaar toenemende personeelstekort. Bijvoorbeeld door een aantrekkelijke werkomgeving te...

De toehoorders hingen aan Merlijns lippen, waarbij er geregeld flink werd gelachen toen de communicatiecoach het gedrag van de (baby-)boomers spiegelde. Foto's Zeelandia

Jongeren in de bakkerij: hoe praat je met ze, hoe werf je ze?

Hoe krijg je jongeren in je bedrijf en hoe houd je ze betrokken? Hoe ziet hun belevingswereld eruit en hoe denken zij vergeleken met andere...

Foto: archief Bakkerswereld

Nick Bos, Nedflex: 5 stappen om personeelstekort tegen te gaan

Personeelstekort is een keuze. Althans, dat vindt Nick Bos, CEO van Nedflex. Op de Bakkersvak in Gorinchem sprak hij al over dit onderwerp. In dit...

Cees van Barneveld

Cees van Barneveld kiest voor zzp-bestaan na verkoop bakkerij:...

Cees van Barneveld heeft zijn bakkerij verkocht. Inmiddels helpt hij als zzp'er collega-ondernemers uit de brand. Hij is blij dat hij deze stap heeft...

Foto: HAS

Sector schreeuwt om vakkennis; HAS speelt daarop in met nieuwe...

Op de arbeidsmarkt staat de bakkerijsector voor grote uitdagingen. De krapte op de arbeidsmarkt neemt toe, de interesse onder jongeren voor bakkerij...

Foto: Bakery Institute

Zo maak je van je bakkerij een opleidingsinstituut

Bakery Institute heeft samen met Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) nieuw digitaal lesmateriaal ontwikkeld: Bakkerstalent. Het lesprogramma is...

Een van de leerlingen aan het werk bij Bakkerij Dunselman. Foto: Bakkerij Dunselman

Geen personeelstekort bij Dunselman: 'Vooral veel out of the box...

Werknemers aantrekken en vasthouden? Bakkerij Dunselman heeft een duidelijke visie. Het bedrijf besteedt niet alleen veel aandacht aan het motiveren...

Zo ga je om met personeelskrapte: 'Probeer intern te schuiven en voorkom afhaken'

Zo ga je om met personeelskrapte: 'Probeer intern te schuiven en...

De krapte op de arbeidsmarkt is groot, merkt Gert-Jan ten Napel van Uitzendbureau Het Ambacht. 'De laatste vijf jaar is het aantal banketbakkers...

Foto's: Archief Bakkerswereld

Online lesmethode Flex moet leren leuker maken en uitval voorkomen

De online lesmethode FlexBase gaat Flex heten. Zowel de app als desktopversie worden interactiever en functioneler, zegt aanbieder FoodBase. Zo moet...

Foto: Shutterstock

Column Wim Kannegieter: 'Lights-out bakkerij'

Het toekomstbeeld van de 'lights out-bakkerij' is geen utopie meer. Het wordt bittere noodzaak door en groeiend gebrek aan arbeidskrachten.