Alles over Kok

Champagne oliebollen van François Geurds.

François Geurds bakt champagne oliebollen voor daklozen

Zoals elk jaar draagt sterrenchef François Geurds de daklozen een warm hart toe. Dit uit hij onder andere door in de decembermaand warme maaltijden voor hen te koken. Rotterdamse daklozen worden door de sterrenchef getrakteerd op overheerlijke maaltijden tijdens de FG Foodmarket. Dan bakt Geurds met zijn team ook culinaire champagne-oliebollen. De gehele opbrengst van deze oudejaarslekkernij gaat naar de maaltijden voor de daklozen.

De eerste lichting studenten heeft alvast een voorproefje gekregen. Foto: Papendal

Vakschool en Papendal starten opleiding tot topsportkok

Een intensieve samenwerking tussen ROC Rijn IJssel en sportcentrum Papendal zorgt ervoor dat mbo-studenten binnenkort kiezen voor de opleiding topsportkok. Doel is sporters te ondersteunen in hun ultieme missie: kampioen worden.

Foodservice Community, het Belgische online platform voor kennisdelen en marktonderzoek, wordt een onderdeel van Group7, Bureau voor Food-commerce.

Inzichten krijgen via grootste onderzoekspanel voor foodservice

Foodservice Community, het Belgische online platform voor kennisdelen en marktonderzoek, wordt een onderdeel van Group7, Bureau voor Food-commerce. De activiteiten worden samengevoegd met die van Het Nederlands Kokspanel. Hierdoor ontstaat het grootste professional onderzoekspanel voor foodservice in de Benelux, waar ook bakkers gebruik van kunnen maken.

Maurits van der Vooren vecht voor leven met Maurits Healthy Dinner

Maurits van der Vooren vecht voor leven met Maurits Healthy Dinner

Maurits van der Vooren, voormalig souschef van sterrestaurant Latour, hoopt met zijn Maurits Healthy Dinner geld in te zamelen om zijn kostbare behandeling in Duitsland te betalen. De fooddesigner en patissier strijdt al meer dan een jaar tegen kanker en kreeg in Nederland het trieste nieuws uitbehandeld te zijn.

Tom van Otterloo en Alain Caron (r) zijn onder meer aan de slag gegaan met Velps Volkoren.

Foto‘s: Van Otterloo

Tv-kok Caron bakt met Tom van Otterloo

Het tv-programma BinnensteBuiten heeft deze week opnames gemaakt bij Bakkerij Tom van Otterloo in Arnhem en bij de Witte Watermolen in Sonsbeek. Presentator Alain Caron verdiepte zich in het maal- en bakproces.

Het thema All Time Favorites met links Dobla’s Fast Chocolate Experience; frietjes, de Donut Topper en de Chic-Shake (de stijlvolle variant van de ‘Freakshake’). Beeld: Dobla

Dobla met internationale chefs aanwezig op IBA

Dobla toont op IBA 2018 hoe je traditionele recepten verrassend maakt. Dobla's Nature Range en Fast Chocolate Experience krijgen een vervolg met de introductie van het thema 'All Time Favorites'. Tijdens de IBA zal Dobla met topchefs afkomstig uit diverse landen verrassende All-Time-Favorite bereidingen maken met de chocolade decoraties.

Yotam Ottolenghi (c)Roy Borghouts

Topkok Yotam Ottolenghi biedt winnaar Heel Holland Bakt baan aan

Topkok Yotam Ottolenghi heeft Hans Spitsbaard, de winnaar van Heel Holland Bakt 2017, een baan aangeboden tijdens de opnames van College Tour.

&Samhoud introduceert ijs van groente

&Samhoud introduceert ijs van groente

&Samhoud Food komt met 100% natuurlijk ijs van groente en fruit. De biologische ijsjes zijn ontwikkeld door sterrenchef Moshik Roth van het gelijknamige Amsterdamse restaurant.

De Bakkerswinkel Rotterdam-Kralingen werkt samen met chefs

De Bakkerswinkel Rotterdam-Kralingen werkt samen met chefs

De Bakkerswinkel Rotterdam-Kralingen gaat in kader van het culturele festival Stoepmakers Oostplein een bijzondere samenwerking aan met chefs.