Alles over Koek

Rob Janmaat is kwaliteitscontroleur bij Bakker Ammerlaan. Het is hem gelukt het acrylamidegehalte in onder meer ontbijtkoek te verlagen. Foto: Fred Libochant Fotografie

Rob Janmaat, Ammerlaan: 'Acrylamide verlagen is niet zo ingewikkeld'

Rob Janmaat werkt als kwaliteitscontroleur en proefbakker bij Bakker Ammerlaan in Bleiswijk. In 2023 kwam hij voor de uitdaging te staan om...

Kleurwaaier tegen teveel aan acrylamide, wat kun je als bakker nog meer doen?

Kleurwaaier tegen teveel aan acrylamide, wat kun je als bakker nog...

Bakken op kleur is één van de dingen die je als bakker kunt doen om een te hoog gehalte aan acrylamide tegen te gaan. Het NBC heeft een kleurwaaier...

Peijnenburg zegt suiker deels vaarwel: cichoreiwortelvezel en xylitol in plaats van suikerstroop

Peijnenburg zegt suiker deels vaarwel: cichoreiwortelvezel en xylitol...

Peijnenburg wil los komen van het imago 'toetje van het ontbijt' en voegt daarom een suikervrije én een volkoren-suikervrije variant toe aan het...

Foto: Herbert Wiggerman

Apenluiderkoek van Bakkerij Aelbers al sinds 1900 in trek

De familie Aelbers uit IJsselstein heeft begin 1900 de ‘Apenluiderkoek’ bedacht. De koeken worden nog steeds door Bakkerij Aelbers verkocht. Veel...

Ongeveer een derde van de jongeren trakteerde zichzelf het afgelopen jaar het liefst met chips en zoutjes, gevolgd door chocolade. Foto: Lubeca

Chips, zoutjes en chocolade zijn favoriete traktatie van jongeren

Chips en zoutjes waren afgelopen jaar de favoriete lekkernij voor jongeren van 18 tot 35 jaar. Ongeveer een derde van deze groep trakteerde zichzelf...

Bakkerij Jos de Bakker brengt Silvoldse specialiteit terug in de winkel

Bakkerij Jos de Bakker brengt Silvoldse specialiteit terug in de...

Jaren geleden had Silvolde, een dorp in de Achterhoek, een eigen speciale lekkernij, de Silvoldse Kattenklauw. Bij aankoop van deze bijzondere...

Renee Pater is enthousiast over de inclusieve aanpak van familiebedrijf Pater.
Foto's:  Pater

Interview: dit is waarom Pater Jodenkoeken omdoopt tot Odekoeken

Patisserie Pater in Zwaagdijk doopt de Davelaar Jodenkoeken deze maand om tot Odekoeken. HR-directeur Renee Pater vertelt waarom.

Prémax IJsselmeer van Royal Koopmans.

Gummaruskoek van Leon van Dongen: 'Klanten komen ervoor terug'

Bakkerij Leon van Dongen in Wagenberg verkoopt een specialiteit: De Gammaruskoek, vernoemd naar de rooms-katholieke Sint-Gummaruskerk in het dorp....

Marktleider Molkwarder Koeke wil innoveren met traditie

Marktleider Molkwarder Koeke wil innoveren met traditie

Het klinkt als een tegenstelling: manieren van innovatie zoeken om een traditioneel streekproduct als reepkoek naar een hoger plan te trekken. Zonder...

De Twentse Bierbrouwerij lanceert een eigen bierkoek.

Twentse Bierbrouwerij lanceert eigen bierkoek

De Twentse Bierbrouwerij komt met een eigen bierkoek. Deze bijzondere koek is ontstaan uit een samenwerking tussen de koekenbakkers van Vondelkoeken...