Grow Recruitment
Enzym asparaginase kan acrylamide verlagen, maar is niet klakkeloos...
Acrylamidevorming in bakproducten is een probleem. Te hoge gehaltes zijn ongezond. Wetgeving vereist daarom een zorgvuldige analyse van de...
Acrylamidevorming in bakproducten is een probleem. Te hoge gehaltes zijn ongezond. Wetgeving vereist daarom een zorgvuldige analyse van de...
Rob Janmaat werkt als kwaliteitscontroleur en proefbakker bij Bakker Ammerlaan in Bleiswijk. In 2023 kwam hij voor de uitdaging te staan om...
Bakken op kleur is één van de dingen die je als bakker kunt doen om een te hoog gehalte aan acrylamide tegen te gaan. Het NBC heeft een kleurwaaier...
Peijnenburg wil los komen van het imago 'toetje van het ontbijt' en voegt daarom een suikervrije én een volkoren-suikervrije variant toe aan het...
De familie Aelbers uit IJsselstein heeft begin 1900 de ‘Apenluiderkoek’ bedacht. De koeken worden nog steeds door Bakkerij Aelbers verkocht. Veel...
Chips en zoutjes waren afgelopen jaar de favoriete lekkernij voor jongeren van 18 tot 35 jaar. Ongeveer een derde van deze groep trakteerde zichzelf...
Jaren geleden had Silvolde, een dorp in de Achterhoek, een eigen speciale lekkernij, de Silvoldse Kattenklauw. Bij aankoop van deze bijzondere...
Patisserie Pater in Zwaagdijk doopt de Davelaar Jodenkoeken deze maand om tot Odekoeken. HR-directeur Renee Pater vertelt waarom.
Bakkerij Leon van Dongen in Wagenberg verkoopt een specialiteit: De Gammaruskoek, vernoemd naar de rooms-katholieke Sint-Gummaruskerk in het dorp....
Het klinkt als een tegenstelling: manieren van innovatie zoeken om een traditioneel streekproduct als reepkoek naar een hoger plan te trekken. Zonder...