Alles over Jan Buitelaar

De tijd zal leren of vegan meer dan een hype is. Foto: Shutterstock

'Is vegan een trend die belangrijk is om te volgen?'

Vegan is booming, maar geldt dat ook voor de omzet die je ermee kunt maken? Ga je als bakker mee met de vegan-trend? En als je dat doet, ga je dan de...

Beeld: Shutterstock

Grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer, waar hebben we het over?

Grensoverschrijdend gedrag op de werkplek omvat elke vorm van gedrag dat de persoonlijke grenzen van werknemers overschrijdt, waardoor zij zich...

Een vakantie is bedoeld om de batterij weer op te laden. Foto: Shutterstock

Bijna nooit met vakantie? Regels voor het opnemen van verlofdagen

De voorjaarsvakantieperiode ligt achter ons en medewerkers zijn alweer plannen aan het maken voor de mei- of de zomervakantie. Er zijn ook...

Sander en Dennis Rood willen hun bedrijf overdragen als bakkerij. Foto NatzijlFotografie

Gebroeders Rood zetten goedlopende bakkerij te koop, wat komt er op...

Stel, je bent de zevende generatie in je bakkersfamilie en besluit als broers je gezonde en goedlopende familiebedrijf te koop te zetten. Wat komt er...

Stel bij de samenstelling van uw assortiment de omzetmakers voorop. Archieffoto

Assortimentsbeheer: hoe dan? Met 9 tips

De keuze is reuze! Alle bakkers kennen het probleem: 'Hoe bepaal ik de breedte en diepte van mijn assortiment?!' Buitelaar en Van Egmond bieden een...

's Nachts werken, kan dat nog wel?  Foto: Shutterstock

Buitelaar en Van Egmond: Hoe bouw je aan toekomstbestendigheid?

De traditionele manier van zoeken naar vakbekwaam personeel biedt in de huidige arbeidsmarkt geen soelaas. Dat is een constatering, maar hoe kan je...

Stappenplan: wat doe je als je omzet daalt…?

Stappenplan: wat doe je als je omzet daalt…?

De bakkerijmarkt is door macro-economische invloeden hoogst dynamisch geworden. 'Wij weten dat we daar een open deur mee intrappen, maar in deze...

Buitelaar en Van Egmond: hoe leid je groei in goede banen?

Buitelaar en Van Egmond: hoe leid je groei in goede banen?

Het is een keuze van de ondernemer om klein te blijven of te groeien. Maar de trend van de laatste twintig jaar is dat bakkersbedrijven groeien met...

Foto: Shutterstock

Buitelaar en Van Egmond: 'Terug naar de takkenbos?'

Het is volop in de publiciteit: de energieprijzen gaan door het dak. We hebben van diverse bakkers vernomen dat in de nieuwe contracten of voor de...

Het verhogen van de prijs van kleinbrood met 1 cent zet zoden aan de dijk, als je er 35.000 stuks per week van verkoopt.

Reëel calculeren: 'Weggeven kan altijd nog'

Onlangs hebben we met één van onze klanten het grootbrood-assortiment doorgerekend. De huidige prijzen zijn nu evenwichtig opgebouwd op basis van...