Alles over Inspiratie

Kiki Suijkerbuijk: 'Ik ben blij dat er tegenwoordig meer aandacht is voor het ambacht.'

Kiki Suijkerbuijk is de nieuwe culinair adviseur bij Debic

Sinds 1 juli heeft Debic een nieuwe culinair adviseur voor de regio's Nederland en België: patissier en chocolatier Kiki Suijkerbuijk. Kiki heeft ervaring opgedaan bij diverse bakkerijen en is sinds 2019 lid van het Nederlandse Patisserie Team. 'Ik kijk er enorm naar uit om bakkers te inspireren met de producten van Debic. Mijn doel is hen te helpen elke dag beter te worden dan gisteren.'

Hoe zet je nieuwe producten in voor verschillende recepturen? Unibake Academy geeft het antwoord

Hoe zet je nieuwe producten in voor verschillende recepturen? Unibake...

Lantmännen Unibake opent deze maand de Unibake Academy in Londerzeel in Vlaams-Brabant. Op de agenda staan infosessies over de nieuwste producten en hoe je deze kunt inzetten voor verschillende recepten en een gevarieerd menu. Ook worden markttrends gedeeld en wordt inspiratie geboden.

Deze recepten maken bekende patissiers met Debic

Deze recepten maken bekende patissiers met Debic

Debic helpt bakkers graag een handje door niet alleen producten met ze te delen, maar ook tal van tips, masterclasses, technieken en recepten. 'Wij willen inspireren door te laten zien wat andere professionele handen met onze producten maken. Befaamde patissiers die de wereld durven te tonen wat ze kunnen', vertelt Zoë Damen, Brand Manager Debic.

Volop inspiratie op Bakeplus Event: nieuwe creaties om klanten te verleiden

Volop inspiratie op Bakeplus Event: nieuwe creaties om klanten te...

Borrelen, netwerken en volop inspiratie. Dat zijn in het kort de ingrediënten van het Bakeplus Event 2023. Op het event maakten bakkers kennis met de nieuwste trends en ontvingen ze waardevolle tips. Bijvoorbeeld voor het combineren van brood en bier, de creatieve mogelijkheden met amandelspijs, bijzondere borrelhapjes, amandelstaven met een twist en onderscheidende chocoladeletters.

Hilde van Maanen en Mark van Gaal winnen Gouden IJscreatie en Gouden IJsspatel. Foto: Ambachtelijk IJscentrum

IJs-Vak als opwarmertje voor het voorjaar: winnaars en de nieuwe...

De IJs-Vak heeft volop inspiratie gegeven richting voorjaar. In dit bericht winnende creaties van de ijsbereiders op de beurs, hoe je kunt verrassen met ijs bij het ontbijt. En de bekendmaking van de nieuwe ijssmaak voor de IJsVak-Wedstrijden in 2024.

In de deegmandjes kun je een naam laten stansen, waarmee je het brood merkt.

Südback inspireert, van beleg tot handige machientjes - een...

De Südback in de Messe Stuttgart zit er op. Echte Bakker Van der Veer vertelt over zijn bevindingen en maakte speciaal voor Bakkerswereld een foto-verslag. Wat hem het meest opviel? 'Toch weer al dat desembrood; busbrood maken Duitse bakkers nauwelijks. En een paar bijzondere machines. Je pikt altijd wel iets op.'

Inspiratie opdoen in de frisse lucht - Sonneveld geeft bakkers positieve vibes mee

Inspiratie opdoen in de frisse lucht - Sonneveld geeft bakkers...

Een illusionist en een 'positieve realist' wisten een groep bakkers in Lage Vuursche dinsdagmiddag te boeien. Voor het twaalfde jaar had Sonneveld een inspiratiebijeenkomst georganiseerd. 'We bouwen samen aan de toekomst', trapte Hille-Jan Oppedijk, commercieel manager bij Sonneveld, af.

Productcemo's vonden vooral plaats in Nederlandse stands, zoals hier bij Dawn.
Foto: IBIE/Randall Photography

Opvallend op IBIE in Vegas: weinig demo's, stomen als nieuwe trend

De vierdaagse bakkersbeurs IBIE in Las Vegas zit erop. Wat liet de beurs zien? En waarin verschilt deze van Europese beurzen? Bakkerswereld vroeg Michel Schröder naar zijn ervaringen in Vegas. Wat in elk geval opviel: 'Er werd in maar weinig stands gebakken, de Nederlanders zijn daar goed in.'

De Italiaanse tomatenspecialist Carlo Casoni van Pizza Prof-partner Mutti.

Italiaanse tomatenspecialist inspireert tijdens event

Pizza Profs, het platform voor alle professionele pizzabakkers in Nederland, organiseert op maandag 24 oktober het allereerste Pizza Inspiratie Event bij SVO in Houten. De Italiaanse tomatenspecialist Carlo Casoni van Pizza Prof-partner Mutti is een van de gastsprekers. Daarnaast zijn er verschillende lezingen en proeverijen. Het event is ook interessant voor bakkers met pizza's in hun assortiment.

Bakeplus inspireert bakkers tijdens event op nieuwe locatie

Bakeplus inspireert bakkers tijdens event op nieuwe locatie

Bakeplus houdt zijn event dit jaar op een nieuwe locatie, met een nieuwe en persoonlijke aanpak. De tweedaagse beurs vindt plaats op maandag 19 en dinsdag 20 september bij De Kaap in Zoelen en draagt als thema: Wereldse Smaken.