Alles over innovatie

Bak- en smaakproeven bakkerszout 2.0 in volle gang, Ebic analyseert...
De bak- en smaakproeven met nieuwe zoutsamenstellingen voor brood zijn van start gegaan. De proeven zijn de opmaat naar het nieuwe bakkerszout 2.0.

Peijnenburg zegt suiker deels vaarwel: cichoreiwortelvezel en xylitol...
Peijnenburg wil los komen van het imago 'toetje van het ontbijt' en voegt daarom een suikervrije én een volkoren-suikervrije variant toe aan het...

Jongeren in de bakkerij: hoe praat je met ze, hoe werf je ze?
Hoe krijg je jongeren in je bedrijf en hoe houd je ze betrokken? Hoe ziet hun belevingswereld eruit en hoe denken zij vergeleken met andere...

Verschuiving van schuldgevoel naar 'bewust ongezond' - Dawn ziet...
Consumentenbehoeften verschuiven, welke richting gaan ze uit? Dawn Foods belicht ze in haar trendrapport 2023 over de veranderende vraag en de...

VWS jaagt gezonder voedselaanbod aan met 8 ton subsidie voor...
Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) kent 'Foodvalley NL's Healthier Food - Innovate for Good Community' een projectsubsidie...

Schuld in de race voor innovatieprijs dankzij VC in 8-trapsraket
Jan-Aart Schuld was woensdag 14 juni in de race voor de Innovatieprijs Regio Zwollle met vacuüm coolen. De prijs ging uiteindelijk naar een bedrijf...

Zoetwarenexpert: 'Grondstofprijzen waren altijd in beweging, maar...
'De economische crisis heeft een enorme impact op de grondstofprijzen, met name suiker, granen en cacao. Dit is niet alleen toe te schrijven aan de...

Van Eigen Deeg maakt circulair koekje: 'Het moet geen greenwashing...
Bakkersdochter Marijntje van Benthum hield zelf vooral van koekjes bakken. Met haar koekjesbedrijf Van Eigen Deeg ontwikkelde ze een koekje met...

Blog Mark Wils: 'Duurzaam brood proeven in Klokgebouw'
Heeft u ooit van Beet! gehoord? Beet! is een samenwerking van maar liefst 50 Brabantse maatschappelijke instellingen, bedrijven en...

Nederlandse bakkerijstudenten creatief met reststroom van Amerikaanse...
Het verwaarden van reststromen is een hot topic in de voedingsindustrie. Royal Steensma, leverancier van bakkerij-ingrediënten, richt zich op het...