Alles over Horeca

Carl Siegert (r) heeft in Michel Schröder een nieuw directielid gevonden. Foto: Werry Crone
strategie

Michel Schröder treedt aan als directeur bij Bakkerij Carl Siegert

Bakexpert Michel Schröder treedt per januari 2025 in dienst bij Bakkerij Carl Siegert. Schröder bekleedt er de functie van operationeel en commercieel directeur.

Hubert Nieuwendijk, Arne Altmann en Henri en Diana Hochstenbag (vlnr) proosten op de samenwerking. Foto: LPQ
strategie

Eerste franchisezaak Le Pain Quotidien begin van verdere uitrol

Het uit België afkomstige restaurant- en bakkerijconcept Le Pain Quotidien wil in de eerste helft van 2025 zijn eerste franchisezaak in Nederland openen, in Maastricht. De keten heeft de ambitie verder uit te breiden met franchisezaken in andere grote steden.

Werkdruk is een van de onderwerpen die ook in de horeca worden aangepakt. Foto: MissPublicity
strategie

Leren van topchefs: 'Allang geen anonieme keukenkapiteins meer'

Trends in andere voedselsectoren zijn ook van invloed op de brood- en banketsector, de patisserie en chocolaterie. In dit artikel de visie van horeca-chefs op de trends die zij de komende jaren voor de horeca zien. De Horecava 2025 neemt er een voorschot op.

De frisse marketing-bakker Daan wordt door Bolletje ingezet bij de marketing. Foto: Bolletje
consumententrends

Bolletje breidt assorti uit, Shell in zee met Den Blijker, uni's gaan...

Deze week opvallend in het nieuws, waarbij consumententrends centraal staan: Bolletje breidt assortiment uit en zet opnieuw Bakker Daan in ter promotie; het nieuwe uitzendseizoen van Heel Holland Bakt staat in de startblokken; energie-gigant Shell huurt topkok Herman den Blijker in om culinaire specials op de kaart te zetten. En bijna 88% van hogescholen en universiteiten maakt werk van de eiwittransitie.

De zaak van Bakker van Maanen in Woerden was de eerste waar de keten ook alcohol mocht schenken. Foto: Van Maanen
horeca

Gluren bij de buren: dit valt op in de top 10 lunch- en...

Online-platform Food Inspiration (FI) heeft een top 10 van grootste en net iets kleinere lunch- en broodjesformules in Nederland samengesteld. Onder het motto: Gluren bij de buren neemt Bakkerswereld de lijst door. Wat valt op? In ieder geval dat het geen zeldzaamheid is dat (keten)bakkerijen graag tegen de horeca aan schuren. Een fenomeen dat ook bij ambachtelijke bedrijven zichtbaar is.

Lard Breebaard en Mas van Aalderen zijn Kometenbrood begonnen. Inmiddels is de bakkerij verhuisd naar de ms. van Riemsdijkweg in Amsterdam. Yara Topp (midden) runt daar het bakkerscafé. Foto's: Diederik van der Laan
bakkerijen

Coronabakkers runnen succesvolle no-nonsense bakkerij met café:...

In coronatijd begonnen Lard Breebaart en Mas van Aalderen afzonderlijk van elkaar thuis met het bakken van desembrood. Thuis is Amsterdam-Noord. Inmiddels runnen deze carrièreswitchers samen met Yara Topp nu Kometen Brood & Café, een bedrijf met 50 medewerkers.

Freek Hogenboom met zijn zoon Oscar in hun nieuwe Bakkersbistro. Foto's: Herbert Wiggerman
horeca

Freek Hogenboom zelf verrast door onverwacht groot succes horeca bij...

Dat het zo'n succes zou worden, had Freek Hogenboom ook niet verwacht. Sinds een paar maanden combineert hij zijn bakkerij met horeca. Op een nieuwe locatie in het Houtense winkelcentrum Castellum. 'Het is altijd mijn drijfveer geweest om gasten tevreden naar huis te laten keren.'

Jolisca Bakker van Bakkers Bakery. Foto: Roel Dijkstra Fotografie
vegan

Jolisca Bakker van Bakkers Bakery over vegan gebak: 'Bereiding is...

Jolisca Bakker besloot zich na het volgen van cursussen aan het Bakery Institute te verdiepen in vegan gebak voor de horeca, zoals cakes, groentebroden, brownies en taarten. Al snel opende ze haar eigen productieruimte in Lijnden. Vegan bakken is volgens haar helemaal niet moeilijk: 'Het gaat vooral om nat met droog mengen.'

Het overdekte terras bij Bakkerij Meijer in Heemskerk. De ramen kunnen worden opengeschoven, wat straks ook handig is voor de oliebollenverkoop. Foto's: Meijer
ondernemen

Positief corona-effect: Bakkerij Meijer opent all-seasons-terras

Een jaar geleden openden Tanja en Jan Meijer de deuren van hun B&B 'Slapen bij de Bakker'. Daarmee maakten zij hun droom waar. Inmiddels 'bouwen' ze verder; het bakkersechtpaar kan bijna proosten op de volgende mijlpaal: half november opent bakkerij Meijer een overdekt terras voor de winter en de zomermaanden. 'Toen deze kans voorbij kwam wisten we gelijk: Dit past mooi bij ons.'

chocolaterie

Zo combineert De Bonte Koe winkelen, proeven en kijken in haar concept

De winkel van chocolaterie De Bonte Koe aan de Nieuwe Binnenweg 112 in Rotterdam is vernieuwd. In het nieuwe concept staan winkelen, proeven en kijken centraal. Klanten kunnen er voortaan ook terecht voor een chocoladeproeverij.