Barry Callebaut
'Slim produceren en meebewegen met de klant'
Bakker Borsch laat speciaal in samenwerking met Bakkerswereld zien hoe je boekweit-haverdesem maakt. Een product dat waarmee hij inspeelt op de steeds bewegende markt en nomadische klant.
Bakker Borsch laat speciaal in samenwerking met Bakkerswereld zien hoe je boekweit-haverdesem maakt. Een product dat waarmee hij inspeelt op de steeds bewegende markt en nomadische klant.
De consument van vandaag wil gezond én lekker eten. Niet zo verwonderlijk dus dat havermout weer ongekend populair is. Grondstoffenleverancier Puratos springt hierop in met een nieuwe broodmix; Puravita Havermout Plus. Dit havermoutbrood onderscheidt zich onder meer door een zeer hoog aandeel haver, is luchtig en vol volume. Voor de bakker een perfect product om meer variatie aan te brengen in zijn assortiment en op deze manier de omzet te verhogen.
Vandinter Semo is partner in de ontwikkeling van een glutenvrije haverketen door Wageningen UR. Het bedrijf slaagde er onlangs in als enigste bedrijf in West-Europa een gecertificeerde keten voor de productie en verwerking van glutenvrije haver op te zetten.
Haver is hip, zo draagt ook het Bakery Institute deze week uit op de Horecava. En ook gerst wordt populair. Zeelandia introduceert twee broden met deze granen: Haverkoren en Gerstkoren.
Met mixen voor haverkoeken en bananabread springt Bakels in op actuele trends.
Het eerste baaltje haver van de nieuwe oogst heeft woensdag bij het Bakery Institute in Zaandam 1100 euro opgeleverd. De opbrengst gaat naar Bake for Life. De organisatie steunt er de opbouw van bakkerijen in Afrika mee, waar kansarmen aan de slag kunnen.
Het binnenplein van het Bakery Institute in Zaandam staat vandaag, woensdag 16 september, in het teken van een Oogstfeest met een Havermarkt. Het evenement duurt van 15.00 tot 19.30 uur.
Het Oogstfeest van Bakery Institute zal op 16 september plaatsvinden op het binnenplein van Bakery Institute in Zaandam.