Alles over Grootbrood

Minder nachtwerk: ProSon Cool maakt uitgesteld bakproces mogelijk

Minder nachtwerk: ProSon Cool maakt uitgesteld bakproces mogelijk

's Nachts minder uren werken, maar geen concessies doen aan de kwaliteit van dagvers brood. Die wens lag aan de basis van ProSon Cool: het nieuwste...

Foto: Koos Groenewold

'Omzet op Koningsdag stijgt, besteding daalt licht'

De omzet bij bakkerijen voorafgaande aan Koningsdag is gestegen met 8 procent, bij 7,6 procent meer transacties. De omzet op Koningsdag steeg ook,...

Archief Bakkerswereld

Omzet kleinbrood neemt flink toe

In mijn vorige bijdrage schreef ik over kansen op dagniveau. Hoe waren de omzetplussen en -minnen op de verschillende dagen? Deze keer kijken we naar...

Foto: Shutterstock

Dinsdag is dé dag voor verkoop grootbrood

In een eerdere bijdrage hebben we gekeken naar de categorie kleinbrood in combinatie met de ontwikkeling van deze categorie in de supermarktbranche....

Bas van Leersum, winnaar van de Coupe de la Boulangerie 2015. Foto: BoulangerieTeam

Bas van Leersum winnaar Coupe de la Boulangerie 2015

Winnaar van de derde editie van Coupe de la Boulangerie 2015 is Bas van Leersum. In totaal streden vier enthousiaste boulangers om deze titel bij het...

Archief: Distrifood

Broodverkoop bij Lidl spectaculair gegroeid

De omzet van Lidl in dagvers brood is het afgelopen jaar spectaculair gegroeid. De van oorsprong Duitse discountsupermarktketen verkocht van week 20...

HealthBread daarentegen levert een reeks tastbare innovatieve producten. Foto: TNO

HealthBread: 'Gezond volkorenbrood met smaak en textuur van wit

'Als we allemaal voldoende vezels binnenkrijgen, bijvoorbeeld door het eten van volkorenbrood, draagt dat bij aan het voorkomen van hart- en...

Michel Zoeter

Eten van volkoren zou sterftekans verlagen

De American Medical Association heeft de resultaten van een langdurig en grootschalig onderzoek onder ruim 118.000 mensen gepubliceerd. Die...

Bij een verwenmoment blijkt een gezonde keuze minder belangrijk te zijn.

Maestro voor premium grootbrood verder verbeterd

Zeelandia heeft de kwaliteit van Maestro Wit & Bruin voor excellent grootbrood op twee punten aangepast: de structuur en de malsheid zijn verbeterd.

Tuinbrood bij Bakker Bertram

Tuinbrood bij Bakker Bertram

Bakker Bertram uit Amsterdam heeft de afgelopen 9 maanden gewerkt aan de ontwikkeling van een Tuinbrood.