Alles over Gezondheidsbrood

Foto: Puratos

Puratos Group zet met twee overnames verder in op gezondheidstrend

De Belgische grondstoffenleverancier Puratos neemt twee kleine bedrijven over. Eén in België en één in Tsjechië. Beide bedrijven leveren grondstoffen die bijdragen aan de ambitie van Puratos om brood gezonder te maken.

Dossche Mills ontwikkelt 'meergranenmengeling' met extra vezels

Dossche Mills ontwikkelt 'meergranenmengeling' met extra vezels

Dossche Mills komt met een clean label meergranensamenstelling waaraan vezels zijn toegevoegd. Artipan Fibre Max is gelanceerd op Broodway in België en komt nu ook in Nederland en Frankrijk beschikbaar.

AB Mauri brengt Vollerkoren op de markt, dat verrijkt is met vitamine D.

AB Mauri lanceert Vollerkoren verrijkt met vitamine D

AB Mauri brengt Vollerkoren op de markt, dat verrijkt is met vitamine D. Deze 25 of 50 procent broodmix maakt het mogelijk om een smakelijk, mals brood en goed houdbaar brood te maken.

Diverse Fit-broden met gezondheidsclaims van Bakkerij Fuite.
Beeld: Fuite

Fuite voegt vitamine D toe op volkoren

Bakkerij Fuite in Apeldoorn introduceert samen met Boni en online supermarkt Picnic een nieuw brood, Fit Vitaal, verrijkt met vitamine D. 'Wij zijn de enige bakkerij in Nederland die door middel van UV-behandeling vitamine D aan de korst van brood weet toe te voegen, een unicum', zegt eigenaar-directeur Klaas Fuite.

Met de innovatie kan groentetarwebrood worden gemaakt, in diverse smaken.
Foto's: Sonneveld

Fuite maakt groentetarwebrood met Sonneveld-innovatie

Brood gemaakt van tarwe en groenten. Het is een productontwikkeling die grondstoffenleverancier Sonneveld voorzichtig in de markt zet. Bakkerij Fuite in Apeldoorn doet er de eerste proeven mee en maakt er sandwichbrood van: kleurrijk en gezond.

Een gedeelte van de showtafel van het BoulangerieTeam op de Mondial du Pain. Foto: Bakkersleague

BoulangerieTeam op Mondial du Pain: 'Prijs is een beloning voor de...

'De jongens leverden een goede prestatie', meent Martijn Verkerk, secretaris van het BoulangerieTeam. Het team onder leiding van Hans Som won in de categorie 'Voeding & Gezondheid' van Mondial du Pain 2017 de prijs voor het beste Gezondheidsbrood.

Het BT treedt in wisselende samenstellingen tijdens de internationale vakwedstrijden. Hier coach Hans Som samen met Bas Goossen en Mike Onasse na afloop van de Mondial du Pain in 2017. Zal het Nederlandse team ook dit jaar weer in de prijzen vallen?

Nederland bakt beste Gezondheidsbrood tijdens Mondial du Pain

In de categorie 'Voeding & Gezondheid' van Mondial du Pain 2017 kwam de inzending van het BoulangerieTeam als beste uit de bus.