Fresh Recruitment
Het effect van rechterlijke uitspraken op je personeelskosten
In deze bijdrage zoomen we in op een minder sexy, maar wél belangrijk onderwerp: de invloed van gerechtelijke uitspraken op de personeelskosten.

In deze bijdrage zoomen we in op een minder sexy, maar wél belangrijk onderwerp: de invloed van gerechtelijke uitspraken op de personeelskosten.

Het gemiddelde ambachtelijke bakkersbedrijf werd de afgelopen tijd groter, maar de arbeidsproductiviteit nam niet toe. Hoe kan dat? Schaalvergroting zou toch moeten leiden tot een hogere productiviteit. Kennisexperts Jan Buitelaar en Gert-Jan van Egmond zoeken het uit en dragen 4 heldere inzichten aan. Het signaleren daarvan is het begin van de oplossing.

Ondernemers denken vaak dat zij het beter weten dan een ander. Toch kan het ontzettend waardevol zijn om eens buiten de eigen bakkerij en zelfs buiten de eigen branche te kijken, zeggen branche-experts Jan Buitelaar en Gert-Jan van Egmond.

Het is goed om stil te staan bij de veranderingen in wet- en regelgeving voor ondernemers in de bakkerijsector. Mocht je als ondernemer nog niet alle aanpassingen hebben doorgevoerd dan heb je nu de gelegenheid om je bedrijfsvoering in lijn te brengen met de actuele wet- en regelgeving.

De bakkerij van de toekomst is een dynamische, technologie- en datagestuurde, duurzame onderneming, die zich aanpast aan de veranderende wensen van consumenten. Branchedeskundigen Jan Buitelaar en Gert Jan van Egmond blikken vooruit en lopen de ontwikkelingen stap voor stap door.

Sociale media en e-commerce veranderen de manier waarop klanten producten ontdekken en kopen. Voor bakkers zijn dit uitgelezen kansen om zowel hun klantenbestand uit te breiden als een sterkere relatie met bestaande klanten op te bouwen.

De bakkerijsector wordt geconfronteerd met een groeiende regeldruk. In dit artikel belichten Jan Buitelaar en Gert-Jan van Egmond verschillende aspecten van regeldruk, de impact ervan op de sector en mogelijke oplossingen om de druk te verlichten.

Vegan is booming, maar geldt dat ook voor de omzet die je ermee kunt maken? Ga je als bakker mee met de vegan-trend? En als je dat doet, ga je dan de uitdaging aan om zelf deze producten te ontwikkelen of is het verstandiger ze in te kopen, vragen Jan Buitelaar en Gert-Jan van Egmond zich af.

Grensoverschrijdend gedrag op de werkplek omvat elke vorm van gedrag dat de persoonlijke grenzen van werknemers overschrijdt, waardoor zij zich ongemakkelijk, bedreigd of onveilig voelen. Wat kun je hier als werkgever tegen doen?

De voorjaarsvakantieperiode ligt achter ons en medewerkers zijn alweer plannen aan het maken voor de mei- of de zomervakantie. Er zijn ook medewerkers die sporadisch of misschien wel nooit met vakantie gaan en dus niet hun vakantiedagen opnemen. Om meer redenen is dit onwenselijk.
