Alles over Frankrijk

Pizza’s uit de houtgestookte oven, gemaakt met lokale streekproducten van de verschillende markten uit de omgeving. 
Foto's: Mark Wils

Wereldbakkers in Frankrijk: 'Hier oogst men wat de natuur geeft'

Bakkerijdocent Mark Wils is met zijn gezin in het Franse departement Allier, dat haar naam dankt aan de gelijknamige rivier. Een mooi gebied tijdens...

De beurs wordt verplaatst naar oktober 2021.
Foto’s: Kortrijk Xpo

Intrafood opnieuw uitgesteld, naar oktober 2021

De voedingsbeurs Intrafood in België wordt in verband met het coronavirus uitgesteld naar 27 en 28 oktober 2021. De beurs vindt als vanouds plaats in...

Gerrit Huckriede, coach Peter Bienefelt, Kris Huijsman en Bas Goossen.

BoulangerieTeam in Nantes: dag 2 - foto's

De leden van het BoulangerieTeam die deelnemen aan het EK in Nantes, hebben zondag gestreden om de hoogste eer. Het wachten is op de uitslag, maandag...

Archief Bakkerswereld.

Frans brood blijkt te zout en bevat bestrijdingsmiddelen

Het brood in de Franse schappen blijkt te zout en bevat restanten van bestrijdingsmiddelen. Dat is gebleken uit onderzoek van het tijdschrift van de...

Archief Vakmedianet

Inschrijvingen voor SIAL Paris 2018 geopend

De internationale voedingsmiddenvakbeurs SIAL vindt van 21 t/m 25 oktober 2018 plaats in Parijs. De inschrijvingen hiervoor zijn in volle gang. De...

BoulangerieTeam na afloop WK

Hans Som: 'Veel geleerd, maar we komen nog te kort voor wereldtop'

'Op Europees niveau doen we het heel goed, maar op wereldniveau komen we nog te kort.' Coach Hans Som van het Nederlands BoulangerieTeam reageert...

Coupe Louis Lesaffre

Nederland buiten het podium op WK Boulangerie

Het BoulangerieTeam heeft geen podiumplek bemachtigd in Coupe du Monde de la Boulangerie 2016. Zuid Korea ging er met de winst vandoor tijdens het WK...

Bezoek naast de Europain ook deze adressen in Parijs

Bezoek naast de Europain ook deze adressen in Parijs

De hallen van het beursgebouw Parc des Expositions van Paris-Nord Villepinte staan van vrijdag 5 tot en met dinsdag 9 februari in het teken van de...

Artisanaal stokbrood van Bakkerij Broekmans in Panningen.

Franse bakkers op de bres voor baguette

Bakkers in Frankrijk maken zich zorgen, steeds minder Fransen eten stokbrood. Met name onder jongeren loopt de consumptie flink terug. De bakkers...

<h1>‘Wettelijk is het in Frankrijk niet toegestaan om vet toe te voegen aan het standaard brood.’</h1>

Het geheim achter goed Frans brood

Buitenlandse broodsoorten zijn geliefd op de Nederlandse eettafels. Een belangrijk en beroemd segment is het Franse brood. Wat onderscheidt het...