Alles over Enzymen

Opnames voor de uitzending in de bakkerij van Edwin Klaasen, waar bakproeven zijn gedaan. Foto: fb

Opinie - Enzymen eng? Keuringsdienst van Waarde framet bakkers als...

De Keuringsdienst van Waarde zette in de uitzending van 6 januari enzymen in brood centraal. Het programma kan consumenten het idee geven dat enzymen iets engs en onnatuurlijks zijn. Het is niet de eerste keer dat de bakkerijsector hierdoor in een minder goed daglicht komt te staan. De uitzending kan vragen oproepen, onder meer bij consumenten.

Foto: Studio 38C

Brood, de basis - wat moet erin, wat kan erin?

Het ware verhaal over brood, daarvoor moet je bij de vakman zijn. Een goede bakker die de bereiding van brood vanaf de basis kent. Een kenner die de bereiding- en bakprocessen zo beheerst dat hij of zij op ieder moment het kneed- en bakproces kan bijsturen. Eén met kennis van toevoegingen, waar die nodig zijn en waar niet.

CSM wil de enzymtechniek inzetten om de van vershoudtechnologie te bevorderen.
Beeld: CSM

CSM gaat samenwerking aan met vooraanstaande enzym-ontwikkelaar in...

CSM Ingredients gaat een strategisch partnerschap aan met Allozymes. Deze in Singapore gevestigde start-up is in staat snel nieuwe enzymen te ontwikkelen die onder meer kunnen helpen bij het maken van clean label-producten.

BASF verkoopt bakkerij-enzymen divisie aan Lallemand

BASF verkoopt bakkerij-enzymen divisie aan Lallemand

Een dochteronderneming van Lallemand neemt bakkerij-enzymenlijn Nutrilife over van chemieconcern BASF. De enzymen voor bakkerijen passen niet meer in de strategie, stelt het Duitse concern.

Sonneveld Group neemt Quattro Enzyme Solutions over

Sonneveld Group neemt Quattro Enzyme Solutions over

Sonneveld Group B.V. in Papendrecht heeft per 16 maart 2018 een meerderheidsbelang van 60 procent in Quattro Enzyme Solutions B.V.. Dit bedrijf is gevestigd in Duiven.

Bakery Society

Ruige Dagen Bakery Society met trendtour per scooter in Amsterdam

Een trendpresentatie, een basisles, een trendtour langs formules in Amsterdam... Het is slechts een kleine greep van de activiteiten die op het programma staan tijdens de Ruige Dagen die Bakery Society The Netherlands op dinsdag 11 en woensdag 12 maart houdt. Verder bieden deze dagen, die enkele malen per jaar worden gehouden, de leden van Bakery Society de gelegenheid kennis en ervaring met elkaar uit te wisselen.

Informatiecentrum Grondstofallergie naar NBC

Informatiecentrum Grondstofallergie naar NBC

Informatiecentrum Grondstofallergie is met ingang van 1 januari 2014 ondergebracht bij het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC). Het Informatiecentrum wordt gefinancierd vanuit het Sociaal Fonds dat wordt bestuurd door sociale partners.

Avebe wint Food Valley Award

EDE - Niet Novarin van Romi Smilfood, maar Avebe is de winnaar geworden van de Food Valley Award. Avebe kreeg de prijs samen met DSM voor de vetvervanger op basis van aardappelzetmeel Etenia.

Zeelandia introduceert Maestro Boterstol

Zeelandia introduceert Maestro Boterstol

Zeelandia introduceert Maestro Boterstol. De nieuwe basis voor boterstollen met een nóg betere malsheid

DSM Preventase ook legaal in Zwitserland

DSM Preventase ook legaal in Zwitserland

GELEEN - Na de EU mag DSM Preventase ook verkopen op de Zwitserse markt. Het anti-acrylamide enzym werd onlangs goedgekeurd door de plaatselijke autoriteit.