Alles over Energieverbruik

Foto: Archief Bakkerswereld

Energie besparen: handige tips om ermee aan de slag te gaan

Energie besparen of opwekken, veel ondernemers in de bakkerijsector zijn ermee bezig. Maar eerlijk is eerlijk: het onderwerp energieverbruik is vaak iets dat er 'even' bij komt. Een Energiecoach biedt uitkomst. Yoris Mac-Kenzie en Reinder Feenstra van de gemeente Leeuwarden geven handige tips.

Van het gas af. En dan? Foto's: Cor Salverius Fotografie

Van het gas af en dan? Dit is hoe het (beter) kan volgens Rogier Heijn

'De overheid schiet tekort in het op een juiste manier faciliteren van de energietransitie. Ik zou nog wel meer en sneller willen.' Hoe ziet Rogier Heijn van Boulangerie Oscar dat voor zich, aan de vooravond van de Tweede Kamer-verkiezingen?

Foto ter illustratie: ANP

Verduurzamen en energie beparen? Weit Hamersma geeft 5 tips

De innovatieve en duurzame bakker Weit Hamersma richt met collega-ondernemers een energiecoöperatie op. Wat kunnen collega's van hem leren? Hamersma geeft 5 tips, waaronder deze: 'Niet blind met de stroom meegaan.'

Wim Kannegieter, directeur Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij

Column Wim Kannegieter: 'Energiebelasting en graaiflatie van de...

Heb je dat gevoel ook wel eens? Dat je gestraft wordt voor een situatie waar je als persoon niets aan kan doen? Niet alleen omdat je niet wil, maar vooral omdat je met de beste wil van de wereld niet kan!

Archieffoto koekjesassortiment: Koos Groenewold

Koekfabrikant slaat alarm: klimaatplannen kabinet onhaalbaar

Eigenaar en directeur Martijn Koenders van Pally Biscuits zet volop in op duurzaamheid, maar krijgt soms buikpijn van de klimaatplannen van het kabinet.

De techniek achter vacuümkoelen.

Vacuüm koelen geen ver-van-m'n-bedshow meer: aan de slag in de...

Vacuüm koelen is de nieuwste techniek in het broodbereidingsproces. Het zorgt voor stand in het product en bespaart energie bij bakker en consument. Hoe werkt het, welke receptuur is nodig en wat verandert er aan het bakproces? Bakkerswereld nam de proef op de som en ging samen met Michel Schröder van Weeber Cooling aan de slag in het Baking Centre van Bakels in Zeewolde.

Wim Kannegieter, directeur Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij

Column Wim Kannegieter: 'Op slot door stikstof- en CO2-reductie'

Nederland zit op slot. Door de overproductie van stikstof en CO2. Veeteelt, industrie en verkeer zijn de belangrijkste uitstoters van stikstof. Iedereen zal, of hij dat nu wil of niet, daar zijn steentje aan bij moeten dragen.

Gesche in de hoofdvestiging. Hij besluit de klant te laten beslissen hoe het verder moet.
Foto's: Allard van Gent

Duitse bakker verkoopt dezelfde broodjes tegen verschillende...

Dagelijks transporteert bakker Thomas Gesche zijn langzaam gerezen deegstukken van zijn bakkerij naar de koeling in een filiaal in de binnenstad. Daar worden ze later gebakken. De huidige stroomprijzen, ook in Duitsland, jagen de broodprijs op. Zijn de klanten van Gesche bereid meer voor de verse 'filiaalbroodjes' te betalen?

TEK-regeling opent 21 maart

TEK-regeling opent 21 maart

Op 21 maart opent de Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK). TEK biedt een tijdelijke tegemoetkoming voor mkb-ondernemingen die relatief veel energie verbruiken en geraakt zijn door de hogere energieprijzen. De NBOV houdt de vinger aan de pols.

Foto: ANP

Bakkersvak en Comcam organiseren webinar 'Hoe om te gaan met sterk...

Beursorganisator Easyfairs van Bakkersvak en exposant Comcam organiseren op woensdag 8 februari een webinar over 'Hoe om te gaan met sterk fluctuerende energieprijzen'. Comcam is expert op het gebied van energiemanagement en verzorgt tijdens Bakkersvak meerdere lezingen. In aanloop naar het event organiseren beide partijen nu een extra webinar over de actuele stijgende energieprijzen.