Alles over Eiwittransitie

Meeste Nederlanders willen dat voedselbedrijven zich inzetten voor eiwittransitie

Meeste Nederlanders willen dat voedselbedrijven zich inzetten voor...

De meeste Nederlanders zijn voorstander van de transitie naar een meer plantaardig voedingspatroon. De gemiddeld gewenste eiwitverhouding onder 9.000...

Seaweed Food Solutions maakt zeewier-blends voor verschillende doeleinden.

Van hamburger tot brownie: scale-up maakt zeewier blends voor zoet en...

De scale-up Seaweed Food Solutions maakt zeewier-blends voor verschillende doeleinden in de voedingsindustrie. De blends kunnen volgens het bedrijf...

NVB-directeur: 'Brood wordt belangrijkste leverancier van plantaardige eiwitten'

NVB-directeur: 'Brood wordt belangrijkste leverancier van...

De Crompouce, vegan gebak, de eiwittransitie, suiker- en zoutverlaging en voedselveiligheidsissues. De bakkerijsector is de laatste maanden van 2023...

Column: 'Eerste maand is opmaat voor het hele jaar'

Column: 'Eerste maand is opmaat voor het hele jaar'

'In de tijd dat ik ooit voor de Edah werkte (medio jaren 90), hadden we altijd het uitgangspunt dat de eerste maand het succes van het jaar...

Peulvruchtencake? Flanders Food onderzoekt potentie van peulvruchten als bakingrediënt

Peulvruchtencake? Flanders Food onderzoekt potentie van peulvruchten...

Kunnen peulvruchten in de bakkerijsector een belangrijke grondstof zijn voor glutenvrije en plantaardige producten? Flanders Food zocht het uit in...

Nieuwe verliefdheid kan brood- en graanconsumptie aanwakkeren

Nieuwe verliefdheid kan brood- en graanconsumptie aanwakkeren

De consumentenliefde voor brood (en graan) neemt toe, maar kan nog wel een zetje gebruiken. De bakkersbranche staat voor die nobele taak. Met graan...

Jonas Vingegaard van Team Jumbo-Visma wordt gefeliciteerd door een ploeggenoot met het behalen van de gele trui in 2022. 
Foto: Jumbo Visma

Bisschopsmolen zorgt in Tour de France voor fitte renners

De Tour de France gaat zaterdag 1 juli van start. Ook dit jaar is De Bisschopsmolen officiële food-supllier van de Jumbo-Visma-renners. Elk jaar...

Eindhoven - Het Klokgebouw op Strijp-S Eindhoven  ANP / Hollandse Hoogte / Venema Media

Blog Mark Wils: 'Duurzaam brood proeven in Klokgebouw'

Heeft u ooit van Beet! gehoord? Beet! is een samenwerking van maar liefst 50 Brabantse maatschappelijke instellingen, bedrijven en...

Beneo plant-bases muffin

Betaalbaar, smaakloos en vezelrijk: favaboon is nieuw plantaardig...

Het onderwerp plantaardig was hot op de Food Ingredients Europe in Parijs. Eén grondstof voerde de boventoon: favaboon of veldboon. Volgens de...

Trends spotten op foodbeurs SIAL: een overzicht

Trends spotten op foodbeurs SIAL: een overzicht

Een van de grootste voedingsmiddelenbeurzen van de wereld is het: de SIAL in Parijs. Er is bijna een hele hal gewijd aan bakerijproducten....