Alles over eiwittransitie

Nieuwe verliefdheid kan brood- en graanconsumptie aanwakkeren
De consumentenliefde voor brood (en graan) neemt toe, maar kan nog wel een zetje gebruiken. De bakkersbranche staat voor die nobele taak. Met graan...

Bisschopsmolen zorgt in Tour de France voor fitte renners
De Tour de France gaat zaterdag 1 juli van start. Ook dit jaar is De Bisschopsmolen officiële food-supllier van de Jumbo-Visma-renners. Elk jaar...

Blog Mark Wils: 'Duurzaam brood proeven in Klokgebouw'
Heeft u ooit van Beet! gehoord? Beet! is een samenwerking van maar liefst 50 Brabantse maatschappelijke instellingen, bedrijven en...

Betaalbaar, smaakloos en vezelrijk: favaboon is nieuw plantaardig...
Het onderwerp plantaardig was hot op de Food Ingredients Europe in Parijs. Eén grondstof voerde de boventoon: favaboon of veldboon. Volgens de...

Trends spotten op foodbeurs SIAL: een overzicht
Een van de grootste voedingsmiddelenbeurzen van de wereld is het: de SIAL in Parijs. Er is bijna een hele hal gewijd aan bakerijproducten....

NBC-directeur Kortekaas ziet kans voor Nederlands graan in...
NBC-directeur Mirjam Kortekaas blikt met een erg goed gevoel terug op de Themadag Granen, eind maart in Nijkerk. Ze ziet een stevige synergie...

Meer Nederlandse telers zaaien tarwe in, hoe geschikt is die als...
Steeds meer Nederlandse akkerbouwers zaaien tarwe in nu de situatie op de wereldmarkt nijpender wordt. Hoe geschikt is die als baktarwe? De Themadag...

Column: Eiwittransitie, geopolitiek en kansen voor Nederlands graan
In het Klimaatakkoord staat het uitgangspunt dat de huidige dominante positie van vlees als leverancier van eiwitten vervangen dient te worden door...