Alles over Duurzaam

Een van de Nederlandse akkers waar Koopmans een goede kwaliteit baktarwe oogst.

'Extreem weer, maar Nederlandse tarweoogst is super'

Ondanks extreme weersomstandigheden is de nieuwe oogst Nederlandse tarwe van hoge kwaliteit, meldt leverancier Royal Koopmans. Dit geldt zowel voor...

Max en Renee Pater nemen het roer over van Johan Pater. Foto's: Nick Watzijl

Renee en Max Pater werken aan Bakkerij van de Toekomst en eigen...

Renee en Max Pater volgen hun vader Johan Pater op. De vierde generatie zit boordevol plannen en werkt aan de 'Bakkerij van de Toekomst' en een eigen...

Máxima bezoekt de diverse partners van Foodvalley. Foto's: Foodvalley

Upcyclen wordt het nieuwe normaal: Foodvalley benadrukt urgentie in...

'Tegen 2050 moet het voedselsysteem wereldwijd voedselzekerheid bieden voor 10 miljard mensen. Dit kan worden bereikt door voedsel- en...

Nieuwe regelgeving maakt baan vrij voor overstap op elektrische bedrijfswagens

Nieuwe regelgeving maakt baan vrij voor overstap op elektrische...

Als ondernemer in de bakkersbranche wordt een duurzame transportoplossing steeds belangrijker. Zeker met de strengere milieu-eisen die volgend jaar...

Het eerste schip op biobrandstof dat Nedertarwe duurzaam vervoert.

Royal Koopmans vaart duurzaam: eerste Nedertarwe verscheept met 85%...

Royal Koopmans zet een historische stap naar een duurzamere toekomst. De graanspecialist vervoert voor het eerst Nedertarwe met een schip dat wordt...

Behalve de bakkerij is ook de lesmethode van het Summa College state-of-the-art. Docent Mark Wils (l) geeft uitleg. Foto's: Bert Jansen

State-of-the-art-bakkerij Summa volledig gasloos en energiezuinig van...

De nieuwe bakkerij van het Summa College in Eindhoven is volledig gasloos. Alle machines zijn bovendien energiezuinig. 'De energietransitie vergt ook...

René van der Veer, rechts op de foto, is één van de sprekers op de Biobeurs. Foto: Herbert Wiggerman

Biologische omzet stijgt, maar doel voor 2030 is nog verre stip op...

De omzet van biologische producten is met 42% gestegen ten opzichte van 2021. Dat klinkt spectaculair, evenwel bedraagt hiermee het omzetaandeel op...

Van glutenvrije donut tot tarwe-steak: 9 noviteiten vanaf de Horecava

Van glutenvrije donut tot tarwe-steak: 9 noviteiten vanaf de Horecava

De Horecava laat ook dit jaar weer diverse innovaties en noviteiten zien. In dit artikel 9 opvallende noviteiten voor 2024 op een rij, waarbij de...

Richting de toekomst verwacht Manon Teeuw dat er meer plantaardig gebak in het assortiment komt.

Zo creëer je de bakkerij van de toekomst: 'Inzetten op verdere...

De bakkerijsector moet verduurzamen. Daarbij gaat het om veel verschillende aspecten, zoals duurzame grondstoffen en productieprocessen en minder...

Een croissant gebakken met de plantaardige boter van Be Better My Friend.

Plantaardige botercultuur: de toekomst van patisserie

Be Better My Friend produceert, in samenwerking met Royal Smilde, plantaardige boter voor bakkers. Dat is volgens Joost Lindeman, medeoprichter en...