Alles over Bakkerijtechniek

Madeleine Gielens, oprichter van MaGie Creations, en bakker Jan-Aart Schuld ontwikkelden koolhydraatarm brood van brouwgerst. Foto: MaGie Creations
consumententrends

Schuld werkt met gered brouwgraan: 'Het bevordert smaak en structuur'

Bakker Jan-Aart Schuld experimenteert al jaren met koolhydraatarme broden. Sinds juni verkoopt Bakkerij Schuld een brood met PowerFlour in de receptuur. Dit ingrediënt is gemaakt van brouwgraan - ook bekend als bierbostel - en verbetert de smaakbeleving, terwijl het ook ecologisch een steentje bijdraagt.

Theo van Hoof
Nieuws

Van Hoof versterkt V-Team Verhoeven

Het gespecialiseerde Vacuum Cooling & Baking team (V-Team) van de Verhoeven Bakery Equipment Family is verder versterkt door de toetreding van Theo van Hoof. Als technoloog heeft hij ruim veertig jaar ervaring opgebouwd in de bakkerij industrie.

De nieuwe Vactorr B (Batch) unit.
Nieuws

Nieuwste bakkerijmachine Vactorr is 'coronaproof' onthuld

Vactorr, een nieuwe generatie vacuümkoeling- en bakoplossingen, is 'coronaproof' gelanceerd. Martijn van Gruijthuijsen, gedeputeerde Economie en Innovatie van de provincie Brabant, onthulde de machine met een speciale 'afstandsbediening'. De machine was bedekt met een zwarte canvasdoek. Toen de gedeputeerde op de knop drukte, werd 25 kilometer verderop het canvas van de machine getrokken.

Eén symbool voor cooling and baking.
Nieuws

Nieuw pictogram voor vacuum cooling and baking

Vacuum Cooling en Baking Company heeft een overkoepelend symbool voor vacuum cooling ontwikkeld. Het bedrijf, onderdeel van de Verhoeven Bakery Equipment Family uit Oss, ziet hiertoe behoefte ontstaan in de markt.

Ton Hoogendam van H2 (links) en Jules Plevier ondertekenen het overnamecontract.

Foto: Silowacht
Nieuws

Silowacht en H2 Automatisering gaan samen verder

Silowacht en H2 Automatisering gaan samen. Voor bakkerijen die werken met de besturingssystemen van H2 is hiermee de continuïteit voor het onderhoud geborgd. Silowacht zal de H2-systemen geleidelijk aan migreren naar het automatiseringsplatform van Silowacht en het softwarepakket SmartBakery verder ontwikkelen.

HAS Hogeschool. Foto: Archief Bakkerswereld
Nieuws

Cursus Bakkerijtechnologie bij HAS Kennistransfer en...

HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen in Den Bosch start donderdag 5 september 2019 met een cursus Bakkerijtechnologie. De cursus bestaat uit zestien cursusavonden en twee practica.

Het Nederlandse Contronics toont ultrasone beneveling.
Nieuws

Contronics toont ultrasone beneveling op IBA 2018

Contronics laat op de IBA 2018 in München de diverse toepassingen van ultrasone beneveling zien. Volgens Rogier Klein Sprokkelhorst van Contronics zijn alle industriële bakkerijen in Europa bezig met deze revolutionaire techniek.

HAS Hogeschool. Foto: Archief Bakkerswereld
Nieuws

Cursus Bakkerijtechnologie bij HAS Kennistransfer en...

HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen in Den Bosch start donderdag 6 september 2018 met een cursus Bakkerijtechnologie. De cursus bestaat uit zestien cursusavonden en twee practica.

Leerlingen bezoeken Meesterbakker Roodenrijs op de Dag van de Westlandse Techniek.

Foto's: Roodenrijs
Nieuws

Leerlingen bezoeken Meesterbakker Roodenrijs op dag Westlandse...

Leerlingen van de Naaldwijkse Herman Broerencollege en de 's-Gravenzandse Eben Haëzerschool bezochten vorige week Meesterbakker Roodenrijs in Rijswijk. Dat gebeurde  op de Dag van de Westlandse Techniek.

Thermomax Compact
Nieuws

Bakkerijtechniek presenteert tijdens Bakkersvak twee nieuwe machines

Bakkerijtechniek laat twee nieuwe machines zien op de Bakkersvak 2017. Een thermische olie-oven met ingebouwde ketel van Kornfeil. Een de Calibra 1.5 afweger van producent Artezen.