Alles over Albeda college

Vorige week was de officiële aftrap van dit project waarbij initiatiefnemer Junion Hanenberg van IntelligentFood langs alle samenwerkingspartners ging om 2000 donuts uit te delen. Deze donuts zouden anders worden verspild.

Studenten brood- en banketopleidingen gaan samen met bedrijven...

Het MBO-onderwijs in Rotterdam-Rijnmond gaat samen met bedrijven in Rotterdam voedselverspilling tegen door middel van het project 'Let's change the face of food waste'. Dit project is een samenwerking tussen IntelligentFood, Zadkine College, Albeda College, Europastry, Verstegen Spices & Sauces, van Vugt Kruiden, Sligro en de Hogeschool Rotterdam. In april 2023 wordt het project afgesloten met een Bake-off wedstrijd, waarbij de studenten van de Brood & Banket opleidingen laten zien welke nieuwe producten ze hebben ontwikkeld van reststromen.

Hoe maak je jonge mensen warm voor een baan de sector? Dit is hoe Food Innovation Academy het doet (podcast)

Hoe maak je jonge mensen warm voor een baan de sector? Dit is hoe...

Pal naast de Bakery Innovation Academy van Albeda in Vlaardingen, opende de Lentiz Onderwijsgroep maandag 20 juni officieel de Food Innovation Academy. Hoe jongeren er worden getriggerd te kiezen voor een carrière in de foodsector, hoor je in deze podcast.

Archief Bakkerswereld

Studenten strijden om beste product op basis van restromen van brood,...

De derde editie van de bake-off tussen de brood- en banketopleidingen van het Albeda en Zadkine vindt woensdag 14 april plaats. Leerlingen van beide scholen strijden tegen elkaar en tegen voedselverspilling. De studenten hebben, na een maand lang experimenteren, een product ontwikkeld op basis van reststromen. Dat product wordt op 14 april bereid en aan een professionele jury gepresenteerd.

Het snijden van twee stokbroden van anderhalve meter diende als startsein voor de bakkerij-opleidingen van Albeda in Vlaardingen.

Feestelijke start bakkerij-opleidingen Albeda in Vlaardingen

Met het aansnijden van een anderhalve meter stokbrood door wethouder Jacky Silos en CvB-lid Simone Frederiksz, is het officiële startmoment van de bakkerij-opleidingen van Albeda Horecacollege in Vlaardingen een feit. In de splinternieuwe, hypermoderne opleidingsbakkerij, de Bakery Innovation Academy, wordt een nieuwe generatie bakkers opgeleid om straks het verschil te maken op de arbeidsmarkt.

De gloednieuwe, multidisciplinaire Bakery Innovation Academy in het FIA. 
Foto: FIA

Leerlingen Albeda definitief naar Bakery Innovation Academy

De studenten van de bakkersopleidingen van Albeda uit Rotterdam verhuizen deze zomer definitief naar de Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen. Ze krijgen daar een plek in de gloednieuwe, multidisciplinaire opleidingsbakkerij - de Bakery Innovation Academy (BIA).

Hiljo Hillebrand omarmt Tim Bienefelt na gedane presetaties.
Foto's: Worldskills

Worldskills in Rusland: geen edelmetaal maar wel mega-ervaring rijker

De Nederlandse deelnemers Boulangerie en Patisserie aan de WorldSkills hebben het erepodium in Rusland weliswaar niet gehaald, maar zijn wel heel mooie ervaringen rijker. Cees Bakker, docent aan het Albeda College is reuze trots op Bas Klarenbeek en Tim Bienefelt, die zich staande wisten te houden in een ijzersterk deelnemersveld.

Skills Heroes

Iris Kleinjan wint Skills Heroes patisserie

Nederland is 35 jonge vakkampioenen en -teams rijker. 315 mbo'ers lieten zich van hun beste kant zien tijdens Skills The Finals, het nationaal kampioenschap van Skills Heroes, dat van 16 t/m 18 maart in RAI Amsterdam plaatsvond. Skills Heroes zijn mbo-vakwedstrijden, variërend van autotechnicus tot bloembinden. Iris Kleinjan van het Albeda College won in de categorie patisserie. Doel van deze wedstrijden is om aanstormend vaktalent een podium te geven en beroepsonderwijs naar een hoger niveau te tillen.