nieuws

Vandemoortele: Gouda’s Glorie goedkoper dan Blue Band

Nieuws

Vandemoortele: Gouda’s Glorie goedkoper dan Blue Band

Margarine van Gouda’s Glorie is aanmerkelijk goedkoper dan de kuipjes van concurrent Blue Band, beweert Gouda’s Glorie-fabrikant Vandemoortele.

Dat meldt Distrifood. Onder de kop ‘Messcherpe prijzen voor je  vertrouwde Gouda’s Glorie – vergelijkt fabrikant Vandemoortele de gemiddelde prijs in paginagrote advertenties in landelijke dagbladen, zoals de Volkskrant. De leverancier baseert zich daarbij op cijfers van onderzoeksbureau IRI over de 12 weken van week 28 tot en met week 39.

Gouda’s Glorie 35 procent goedkoper

In deze periode zou een 500 grams kuipje Gouda’s Glorie gemiddeld €0,90 in de Nederlandse supermarkten hebben gekost tegen €1,39 voor Blue Band. Een verschil van 35 procent. Dat is dan wel inclusief promoties, maar exclusief discounters  Aldi en Lidl omdat die geen Gouda’s Glorie verkopen, aldus de producent. In de advertentie verwijst de fabrikant naar website Goudasglorie.nl/vergelijk voor een verantwoording. Daar is te lezen dat het een gemiddelde betreft en dat de daadwerkelijke verkoopprijzen bij verschillende formules (inmiddels) anders  kunnen liggen.

‘Vergelijkbare producten’

Gouda’s Glorie stelt dat beide  producten goed vergelijkbaar zijn. ‘Gouda’s Glorie Halvarine 500 g Blue Band Halvarine 500 g komen sterk overeen wat betreft de verpakkingsinhoud, het vetpercentage en het gebruiksdoel’, aldus de  fabrikant. Ook plaatst de fabrikant de ingrediëntendeclaraties van beide  producten waaruit zou moeten blijken dat ze vrijwel overeenkomen qua hoeveelheid verzadigd en onverzadigd (gezond) vet en qua hoeveelheden (toegevoegde) vitamines.

Ook supers  beweren goedkoopste te zijn

Met de prijsvergelijking van de  twee margarines volgt de fabrikant supermarktketens die beweren de goedkoopste te zijn.  Zo hekelde  Dirk afgelopen week in landelijke dagbladen de lokale prijsstrategie van Jumbo onder de kop ‘Dirk voor iedereen overal goedkoop’. Aldi en Lidl beweerden onlangs beiden de goedkoopste in huismerken te zijn op basis van een test van de Consumentenbond. En Jumbo beweerde eerder dit jaar de allergoedkoopste te zijn op basis van een mandje boodschappen van tv-programma Kassa.

Reageer op dit artikel