nieuws

Volkorenspecialist Bakker Van de Ven omarmt de volle vezel

Nieuws

Dé Volkorenspecialist. Zo noemt Bakker Van de Ven zich met trots. Het Venhorstse familiebedrijf, met zeven vestiging in Zuidoost-Brabant, gelooft heilig in de gezonde kracht van de volle vezel. Met een reeks van smakelijke nieuwe producten start op 3 oktober de ‘Ven’s 100% Volkoren’ campagne.

Volkorenspecialist Bakker Van de Ven omarmt de volle vezel
Bakkerij Van de Ven.

‘Volkoren is een topproduct’, steekt Ruud van de Ven zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken. Zonder omwegen somt de eigenaar van Bakker Van de Ven de voordelen op van het gebruik van de hele graankorrel: ‘Het is gezond. Het geeft een rijke smaak. Het is natuurlijk. Het maakt onderdeel uit van onze eetcultuur. En als bakker kunnen we er ontelbare kanten mee op.’

Dé Volkorenspecialist

Vanaf 3 oktober afficheert Bakker Van de Ven zich officieel als Dé Volkorenspecialist van Zuid Nederland. Het Brabantse familiebedrijf, dat in 1905 door Ruud’s overgrootvader Willem werdopgericht, had van oudsher al een uitgebreid aanbod aan volkorenproducten in de schappen liggen. Onder het kersverse ‘Ven’s 100% Volkoren’ logo wordt dat assortiment nu verrijkt. Klanten van de zeven vestigingen in Boekel, Beek en Donk, Gemert, Sint Anthonis,Uden en Venhorst kunnen voortaan genieten van een hele serie nieuwe smaakmakers op basis van volkorendeeg.

Volkoren worstenbroodje

‘De mogelijkheden van volkoren zijn eindeloos’, zegt Ruud van de Ven. ‘Als start van onze ‘Ven’s 100% Volkoren’ campagne lanceren we verschillende nieuwe producten, zoals een worstenbroodje van volkorendeeg. We hebben elke maand minimaal één volkorenproduct in de aanbieding en presenteren een volkorenbrood van de maand. Rond de feestdagen komen we met een volkorenstol. En we kijken bijvoorbeeld naar een volkoren-quiche, -appeltaart of -kaasstengels.’

Bij de bereiding van volkorenproducten wordt gebruik gemaakt van de hele graankorrel. De zemel, het meellichaam en de kiem worden verwerkt in het deeg. Diëtiste Zoë Straatman, die de Venhorstse bakkerij bijstaat bij de ontwikkeling van nieuwe producten, is overtuigd van de gezondheidsvoordelen die dat biedt: ‘Volkoren producten hebben een positief effect op het cholesterolgehalte.Ze verlagen het risico op bepaalde hartziekten en diabetes type II. De voedingsvezels dragen bij aan een goede darmwerking. Bovendien zijn volkoren producten een belangrijke leverancier van koolhydraten, ijzer en B-vitamines.’

Breed aanbod

Uiteindelijk wil Bakker Van de Ven een wisselend aanbod van zo’n dertig producten op basis van volkoren in de filialen hebben liggen. Voor elk onderdeel van het assortiment, van zoet tothartig en van brood tot gebak, ziet Van de Ven mogelijkheden. ‘Als je ergens in gelooft moet je dat ook uitdragen’, besluit de eigenaar. ‘We willen onze klanten graag bedienen met een lekker, gezond en breed assortiment. Eerlijke volkoren producten horen daar simpelweg bij. Met de lancering van ons nieuwe ‘Ven’s 100% Volkoren’ logo laten we iedereen zien dat Bakker Van de Ven Dé Volkorenspecialist van Zuid Nederland is.’

Reageer op dit artikel